Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Semiha Berksoy eserleri Beyaz Müzayede’de

Semiha Berksoy eserleri Beyaz Müzayede’de

Semiha Berksoy eserleri Beyaz Müzayede’de03 Nisan 2014 - 11:04 | "Zeki Müren" (1974) ve "Lola Blau - Zeliha Berksoy" (1975), müzayedede satışa çıkacak Semiha Berksoy eserlerinden ikisi.
Semiha Berksoy’un Venedik Bienali’nde sergilenmiş tablolarının da yer aldığı 10 eserden oluşan koleksiyon, Beyaz Müzayede tarafından düzenlenen satışta yer alacak
 
Beyaz Müzayede, 13 Nisan Pazar günü gerçekleştireceği 2014 yılının ilk Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesinde çok sayıda yerli ve yabancı başyapıtları sanatseverler ile buluşturuyor. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde ilk defa düzenlenecek müzayede olma özelliğini taşıyan 27. Beyaz Müzayede’de yer alan eserler 9-12 Nisan tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Meydan Fuaye’de sanatseverlere sergilenecek.
 
Semiha Berksoy’un Venedik Bienali’nde sergilenmiş tablolarının da yer aldığı 10 eserden oluşan koleksiyon müzayedede satışa sunulacak. Berksoy'un ‘Evliyalı Ev’, ‘Lola Blau’,  ‘Annem ve Ben’, ‘Zeki Müren’ ve ‘Cihangir’den Boğaz’ın aralarında olduğu önemli yapıtları müzayedede olacak. Berksoy'un eserlerinin satışından elde edilecek olan gelir Beyoğlu’nda kurulacak Semiha Berksoy Müzesi için kullanılacak.
 
27. Beyaz Müzayede’de Semiha Berksoy’un resimlerinin yanı sıra Türk çağdaş ve modern sanatının önemli isimlerinden Fahrelnisa Zeid, Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Ömer Uluç, Ferruh Başağa, Komet, Mehmet Güleryüz, Alaettin Aksoy, Neşe Erdok, Burhan Uygur ve Orhan Peker'in aralarında olduğu eserleri yer alacak.
‘Lekesel Soyutlama’nın en önemli ustalarından Mübin Orhon’un 1962 tarihli 'Dripping Rouge' isimli eseri 450 bin -600 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunulacak. Fahrelnisa Zeid’in ‘Lady In Red’ isimli eserinin 250 bin ile 350 bin TL arasında alıcı bulması bekleniyor.  
 
Müzayede’de ayrıca Türk çağdaş sanatı’nın genç ve orta kuşağının önemli temsilcileri arasında kabul edilen Canan Tolon, Kemal Önsoy, Azade Köker, Ramazan Bayrakoğlu, İrfan Önürmen, Kezban Arca Batıbeki, Balkan Naci İslimyeli, Ahmet Oran, Haluk Akakçe ve Erinç Seymen'in eserleri de satışa sunulacak.