Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sarkis'ten Cage / Ryoanji Yorumu

Sarkis'ten Cage / Ryoanji Yorumu

Sarkis'ten Cage / Ryoanji Yorumu15 Kasım 2013 - 11:11 | Sarkis – Ryoanji Interpretation Op. 1 (Kyoto), kağıt üzerine suluboya, neon, 114 x 147,5 cm
Kudsi Erguner (ney) ve Jean-François Lagrost'yu (şakuhaçi), Sarkis'in suluboyalarının müzikal yorumunda bir araya geliyorİki büyük müzisyen Kudsi Erguner (ney) ve Jean-François Lagrost'yu (şakuhaçi), Sarkis'in suluboyaları aracılığıyla eserlerindeki müzikal yorumunda bir araya geliyor.

Sarkis'in Melih Fereli küratörlüğündeki "Cage/Ryoanji Yorumu" sergisi Türkiye çağdaş sanatın en etkili figürlerinden Sarkis'in 96 adet eserinin bulunduğu sergi iki sanat dalının bir araya gelmesi olarak niteleniyor. Erguner ve Lagrost 15, 16 ve 17 Kasım'da Arter Galeri'de eserin canlı yorumunu da gerçekleştirecekler. Eserin daha önce yapılmış olan stüdyo kaydı ise sergi boyunca galeride dinlenebilecek. ARTER'in üçüncü katındaki sergi mekânında sergilenecek olan seride "Ryoanji yorumu opus n°2, Kyoto" ve "D'après Ryoanji" başlıklı iki Ryoanji Zen Bahçesi planı da yer alıyor.