Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sanatta “Ellerin Büyüsü”

Sanatta “Ellerin Büyüsü”

Sanatta “Ellerin Büyüsü”02 Haziran 2015 - 10:06 | Fransız heykeltıraş Auguste Rodin'in bu eseri, sergide görülebilir.
Plastik cerrah Hans Zilch'in 30 yılda topladığı eserlerden oluşan koleksiyonu, ünlü sanatçıların el kompozisyonlarını bir arada sunuyor
DERYA ÜLKAR
 
Alman plastik cerrah ve sanat koleksiyoncusu Prof.Dr. Hans Zilch'in 30 yılda bir araya getirdiği koleksiyonundan eserler, Pharmactive İlaç sponsorluğunda gerçekleşen 'Ellerin Büyüsü' isimli sergide görülebilecek. 3 - 28 Haziran tarihleri arasında O'Art'ta gezilebilecek sergi, daha önce İzmir, Ankara ve Antalya'da sanatseverlerle buluşmuştu.
 
Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı sergide Pablo Picasso, Salvador Dali, Eugene Delacroix ve Man Ray'in de aralarında bulunduğu, sanat tarihinin farklı dönemlerinde var olmuş önemli isimlerin orijinal çalışmalarının bulunduğu 11'i heykel 60 eser yer alıyor.
 
Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Zilch, birçok farklı kültürden sanatçıların eserlerinin bu sergide görülebileceğini söylerken, gazetecilerin koleksiyonu nasıl oluşturduğuna dair soruları üzerine "İlk zamanlar çok fazla param olmadığı için mesleğe yeni başlayan bir doktor olarak o zamanlar kartpostallar ve takvim yapraklarını biriktirdim. Üniversitede hoca olduktan sonra eserleri alabilme şansım oldu," dedi.
 
El cerrahisi üzerine eğitim aldığını söyleyen Zilch, kazalar sonucu deformasyona uğramış ellerin hem estetik, hem de işlev açısından eski haline getirilmesinin kendisini cezbettiğini açıkladı. Zilch ayrıca, çalışmaları sırasında bazı insanların geçirdikleri travmalar sonrasında ellerini sakladıklarını fark ettiğini söyleyerek, eller ve kişilik arasındaki özel bağa dikkat çekti.