Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sanatçıların desenleri eşarp ve kravatlarda

Sanatçıların desenleri eşarp ve kravatlarda

Sanatçıların desenleri eşarp ve kravatlarda08 Aralık 2016 - 12:12
İstanbul Modern kalıcı koleksiyonundan eserler, Vakko işbirliğiyle kravat ve eşarplara yansıyacak
GENCAY ALTAY
 
İstanbul Modern’in kalıcı koleksiyonundan seçilen eserler, Vakko işbirliği ile oluşturulan yeni bir baskı projesiyle satışa çıkıyor. Proje kapsamında seçilen eserler eşarp ve kravatların üzerine basıldı. Önceki gün İstanbul Modern’de tanıtımı yapılan koleksiyonla ilgili Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko şöyle konuştu: “İstanbul Modern’in kalıcı koleksiyonundan 9 değerli sanatçının eserleri ile düzenlenen seçkiyi İstanbul Modern belirlerken, biz yapıtların basılabilir olmasına özen gösterdik, çünkü eşarp ve kravatların üretim aşamasında hayli bir el emeği var. Tüm Türkiye’ye baktığınızda böyle eşarplar yalnızca aksesuar olmayıp, saklanabilecek bir parça haline geliyor. Bu eşarp ve kravatlar, koleksiyon parçası niteliğinde el emeğiyle yapılmış bir reprodüksiyon gibi.”
 
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı da müze koleksiyonundan seçilen örneklerin ilham verdiği eşarp ve kravatların uzun ve titiz bir çalışma sonrasında ortaya çıktığını ifade etti.
 
Koleksiyonda Seçkin Pirim, Ahmet Oran, Bedri Baykam, İnci Eviner ve Gülay Semercioğlu’nun aralarında olduğu sanatçıların eserleri kravat ve eşarpların üzerine işlendi. Önceki yıllarda Vakko eşarpları için Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Abidin Dino’nun da içlerinde bulunduğu sanatçıların eserlerinden esinlenildiği bir proje hayata geçirilmişti. ‘Türkiye’den Modern ve Çağdaş Sanatçılar Koleksiyonu’ eşarp ve kravatları İstanbul Modern Mağaza’da ve Vakko’larda satışa sunulacak.