Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sanat dünyasının en güçlüleri onlar

Sanat dünyasının en güçlüleri onlar

Sanat dünyasının en güçlüleri onlar09 Mayıs 2014 - 06:05 | Jay-Z, Ai Weiwei ve Cindy Sherman, Guardian'ın sanat ekonomisini yöneten isimler listesinde.
12 Mayıs'a dek New York'ta devam edecek Frieze Sanat Fuarı'nın başlaması vesilesiyle Guardian gazetesi tüm dünyada sanat ekonomisini yönlendiren en güçlü isimleri seçti
 
12 Mayıs'a dek New York'ta devam edecek Frieze Sanat Fuarı'nın başlaması vesilesiyle Guardian gazetesi tüm dünyada sanat ekonomisini yönlendiren en güçlü isimleri seçti. Sanatçılar, koleksiyonerler, sanat simsarları, sanat danışmanları olarak kategorilere ayrılan listede sanatçılar arasında 'yaşayan en iyi ressam' olarak tanımlanan Gerhard Richter, dünyanın Warhol'dan sonra en ünlü sanatçısı olarak bahsedilen Ai Weiwei, Jeff Koons, Isa Genzken, Cindy Sherman, Damien Hirst, Matthew Barney yer alırken, en önemli koleksiyonerler arasında Marina Abramoviç ve Takashi Murakami gibi sanatçılarla olan işbirlikleriyle tanınan Jay-Z, sanat fuarlarında boy göstermesiyle tanınan Leonardo DiCaprio gibi ünlü isimler var. Ayrıca koleksiyonerler arasında Cezanne'a 250 milyon dolardan fazla ödeyen Sheikha al-Mayassa Hamad bin Khalifa al-Thani, MoMA'nın eski yöneticisi Agnes Gund, dünyaca ünlü iş adamı Roman Abramoviç'in kız arkadaşı Dasha Zhukova, Steve Martin ve 800'den fazla Andy Warhol eserini koleksiyonunda bulunduran Jose Mugrabi ve oğulları da yer alıyor. Listedeki sanat simsarları arasında ise Larry Gagosian, Marian Goodman, David Zwirner, Iwan Wirth, Gavin Brown, Jay Jopling, Dominique Levy yer alıyor.