Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sanat dedektiflerinin 6 büyük başarısı

Sanat dedektiflerinin 6 büyük başarısı

Sanat dedektiflerinin 6 büyük başarısı07 Temmuz 2014 - 11:07 | "Uncle Tom: A Study from the Life", Thomas Uwins, 1856.
4-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Londra Sanat Haftası, tablolarla ressamları eşleştiren araştırmacıları onurlandırıyor. Guardian sanat dedektiflerinin 6 başarılı bulgusunu listeledi
Bir eserde kimin imzası olduğunu bir fırça darbesinden bulan sanat dedektifleri Londra Sanat haftası tarafından onurlandırılıyor. 4-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenen haftada sanat dedektifliğiyle ilgili seminerler verilecek. Bu vesileyle İngiliz Guardian gazetesi, sanat dedektiflerinin altı büyük başarısını listeledi.
 
 
'A Young Woman Kneeling at a Prayer Desk' - David Wilkie (1785 - 1841) 
 
Tahta üzerine bir kadını dua ederken resmeden, 1813 tarihli ahşap üzeri yağlıboya eserin İskoç ressam Sir David Wilkie'ye ait olduğu, tabloyu ABD'de bulan Ben Elwes'in titiz araştırması sonucunda ortaya çıkmıştı.
 
 
'Study of an Old Man' - Peter Paul Rubens (1577-1640)
 
200 yıl boyunca Van Dyck'e ait olduğu düşünülen eserin sanat dedektiflerinin çalışmaları sonucunda Peter Paul Rubens'e ait olduğu kanıtlandı.
 
'Uncle Tom: A Study from the Life' - Thomas Uwins (1782 - 1857)
 
Siyahi bir köleyi İncil okurken gösteren eserin kime ait olduğu sanat dedektiflerinin sanatçının malzemeleriyle yaptığı derin araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Uwins'e ait olduğu saptanan eser 100 bin sterline müzayedeye çıkarılacak. 
 
 
'The Captured Runaway' - William Gale (1823 - 1909)
 
Eserin önce 1856'da Royal Academy'de sergilendiği bulundu, ardından ressamı sanat dedektifleri sayesinde bulundu.
 
 
'An extensive Landscape with Figures Dancing, Courting and Merry Making, and Farmhouses beyond' - Francesco Zuccarelli (1702-88)
 
Zuccarelli, imza yerine resimlerine bir su kabağı yerleştirmesiyle ünlü. İtalyanca su kabağının zucca olması nedeniyle bu şekilde imza atan ressamın yeni keşfedilen 'An extensive..." adlı eseri, sanat haftası kapsamında sergilenecek.
 
 
'A Seated Male Saint' - Giovanni Dell'Opera (1540-99)
 
Mürekkep ve kalemle tamamlanan küçük çizimin ünlü heykeltraş Dell'Opera'ya ait olduğu bir sanat dedektifi tarafından bulundu. Dedektif, çizimin erkek heykeller için ön bir skeç olduğunu ortaya çıkardu.