Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » SALT’ta “Mekân ve Hafıza” söyleşisi

SALT’ta “Mekân ve Hafıza” söyleşisi

SALT’ta “Mekân ve Hafıza” söyleşisi01 Mart 2014 - 11:03
İrvin Cemil Schick ve Ece Zerman, Said Bey Arşivi’ndeki fotoğrafların izini sürerek bir ailenin yaşadığı ev ve kentle kurduğu ilişkiyi tartışacak

İrvin Cemil Schick ve Ece Zerman, SALT Galata’daki "Arşivi Parçalamak: Bir Osmanlı Ailesinde Temsil, Kimlik, Hafıza" bağlamında, serginin temalarının mekân kavramı ile nasıl ilişkilendiği üzerine söyleşi gerçekleştirecek.

 

Sergide 1900- 1940 dönemine odaklanılan Said Bey Arşivi’ndeki iç ve dış mekân fotoğrafları üzerinden, bir ailenin yaşadığı ev ve kentle kurduğu ilişkiyi tartışacaklar. Söyleşinin konuşma dili Türkçe olacak. İstanbul Şehir Üniversitesi Kültürel Araştırmalar Programı’nda öğretim üyesi olan İrvin Cemil Schick'in Araştırma alanları arasında kimlik, mekân ve hafıza ilişkileri yer alıyor. Ece Zerman ise Paris’te, Ecoles des Hautes Etudes en Sciences Sociales’de kişisel arşivler, fotoğraf ve gündelik yaşam nesneleri üzerine doktora eğitimini sürdürüyor. Yüksek lisans tezinden yola çıkarak kavramsallaştırdığı Arşivi Parçalamak, SALT’ın “Açık Arşiv” serisi kapsamında geliştirildi.