Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Salt'ta "Uzun Perşembe"

Salt'ta "Uzun Perşembe"

Salt'ta "Uzun Perşembe"21 Mart 2013 - 11:03 | "1+8" filminden bir kare - Zaho, Irak.
Salt'ta 28 Mart'ta düzenlenen Uzun Perşembe’de ücretsiz sergi ve bina turları yapılacakSalt Beyoğlu ve Salt Galata her ayın son perşembesi saat 22.00'a kadar açık. Bu ayın son perşembesi olan 28 Mart akşamının Uzun Perşembe’sinde, SALT’ın kış sergilerine rehberli turlar düzenlenecek ve 1+8 sergisi kapsamında Açık Sinema’da bir film gösterimi gerçekleştirilecek.

SALT Galata’daki turlar saat 19.00 ve 20.00’de, SALT Beyoğlu’ndaki tur ise saat 20.00’de başlayacak. Uzun Perşembe’de, SALT Galata’daki kafe ile her iki binadaki kitapçılarda özel indirimler de sunulacak.

SALT Beyoğlu’ndaki “Duvar resminden korkuyorlar” ve SALT Galata’daki "Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi" sergilerinin turları, SALT Araştırma ve Programlar ekibi rehberliğinde yapılacak.

Uzun Perşembe kapsamında ayrıca, Türkiye ve sekiz komşusu üzerine Cynthia Madansky ve Angelika Brudniak tarafından çekilmiş "1+8" adlı belgesel film gösterilecek. SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da düzenlenecek gösterim saat 19.00’da başlayacak; gösterimi takiben yönetmenlerle bir soru-cevap oturumu gerçekleştirilecek. Filmin sekiz ekranlı video enstalasyonundan oluşan aynı adlı sergi ise, 14 Nisan’a kadar SALT Galata’da görülebilir. 49. Kütüphane Haftası’na (25-31 Mart 2013) denk gelen Uzun Perşembe’de, SALT Galata’da yer alan ve geniş kapsamlı bir kütüphane ile arşivi içeren SALT Araştırma da saat 22.00’ye kadar kullanıma açık.