Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Saha New York'a sanatçı gönderiyor

Saha New York'a sanatçı gönderiyor

Saha New York'a sanatçı gönderiyor21 Haziran 2013 - 10:06
ISCP ile SAHA arasındaki üç yıllık işbirliğinin ilk programı katılımcılara yer, zaman ve yeni proje geliştirme olanağı sunuyorSAHA Derneği, New York’taki The International Studio & Curatorial Program (ISCP) ile başlattığı işbirliği kapsamında, misafir sanatçı programına Türkiye’den kabul edilen bir sanatçının katılım, seyahat, yaşam ve konaklama masraflarını karşılıyor. 1 Eylül-30 Kasım döneminde gerçekleştirilecek misafir sanatçı programına başvurular, 28 Haziran tarihine kadar ISCP’nin online sayfası http://www.iscp-nyc.org/apply/application.html üzerinden yapılabiliyor. Başvuru sonuçlarının Temmuz başında açıklanması planlanıyor.

ISCP ile SAHA arasındaki üç yıllık işbirliğinin ilk programı katılımcılara yer, zaman ve yeni proje geliştirme olanağı sunuyor. Sanatçıya, günün 24 saati kullanabileceği 18 metrekarelik özel stüdyonun yanı sıra müze, galeri, stüdyo ve diğer kültürel mekanlara alan gezileriyle sanatçı konuşmaları ve açık stüdyolara katılım imkanı tanınıyor. Sanat alanında profesyonel gelişime ve uluslararası network oluşturulmasına yönelik aktiviteleriyle tanınan ISCP’nin halka açık programlarında sağlanacak diyalog sayesinde sanatçının şehrin kültürel manzarasına dahil edilmesi amaçlanıyor.

1994 yılında sponsorlu bir stüdyo ile açılan ISCP, şu anda 60’tan fazla ülkeden 1800’ün üzerinde sanatçı ve küratör ağırlayan, uluslararası alanda tanınan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürüyor. ISCP, 2008 yılında Manhattan’dan East Williamsburg, Brooklyn’deki 1700 metrekarelik eski fabrika binasına taşındı. Bu yeni mekan ile kapasitesini genişleten kurum bünyesinde 35 stüdyo, bir sergi galerisi ve proje alanı bulunuyor.