Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sabancı Müzesi’ne “Superbrand” ödülü

Sabancı Müzesi’ne “Superbrand” ödülü

Sabancı Müzesi’ne “Superbrand” ödülü18 Eylül 2015 - 02:09
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Türkiye’nin “Superbrands” markalarından biri oldu

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), prestijli araştırma firması Nielsen'in oluşturduğu bağımsız bir jüri tarafından 'değerli' markalara verilen “Superbrands” statüsüne lâyık görüldü.

Müze, üniversite müzesi olma misyonuyla gerçekleştirdiği tüm sergiler ve projelerde farklı tarihsel ve kültürel dönemlerin, sanatsal akım ve sanatçıların Türkiye çapında anlaşılması ve çalışılması konusundaki çalışmalarından dolayı ödüle lâyık görüldü. Böylece “Superbrand” ödülü sanat alanında ilk defa S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'ne verilmiş oldu.

Türkiye’de 2005 yılından itibaren iki yılda bir olmak üzere, prestijli araştırma firması Nielsen tarafından düzenlenen Superbrands, bağımsız bir jüri tarafından Superbrands statüsüne layık görülecek kurumları, teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırım, marka devamlılığı gibi kriterlerle değerlendiriyor.

Gerek kalıcı koleksiyonları, gerekse gerçekleştirdiği uluslararası geçici sergilerle Türkiye ’deki müzecilik anlayışının çıtasını yükselten müze, şu sıralar 'Zero' sergisine ev sahipliği yapıyor.