Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Rijksakademie’de çalışma fırsatı

Rijksakademie’de çalışma fırsatı

Rijksakademie’de çalışma fırsatı18 Ocak 2013 - 02:01 | "Things to Come and the Man with the Cigar" (Olacak Şeyler ve Purolu Adam", ahşap, boya, oyuncak raylar ve tren, Alon Levin, Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam, 2006.
SAHA Derneği'nin , Amsterdam’daki köklü sanat kurumu ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Türkiye’den bir sanatçının Rijksakademie’deki çalışmaları, iki yıl boyunca SAHA tarafından desteklenecek
Türkiye'de çağdaş sanat alanında üretim yapan isimlere karşılıksız destek veren SAHA Derneği, Amsterdam’daki köklü sanat kurumu Rijksakademie van beeldende kunsten ile işbirliği gerçekleştirdi. İki kurumun sanatçıları destekleme yönündeki ortak amaçları doğrultusunda oluşturulacak SAHA Stüdyosu kapsamında, Türkiye’den bir sanatçının Rijksakademie’deki çalışmaları, iki yıl boyunca SAHA tarafından desteklenecek.

2014 yılı programına katılacak sanatçılar, başvurularını 1 Şubat’a kadar http://www.rijksakademie.nl/ENG/residency/aanmelden adresinden yapabilecek. Türkiye’den başvuran sanatçılar için 15 Şubat’a kadar ek süre tanınacak. Başvurusunu 1 - 15 Şubat arasında gerçekleştirmek isteyen sanatçılar sascha.roosdorp@rijksakademie.nl adresinden kurumla iletişime geçebilecek. Başvurular, Rijksakademie’nin belirlediği bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek.