Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Ressamlar çocuklarıyla bu kitapta buluştu

Ressamlar çocuklarıyla bu kitapta buluştu

Ressamlar çocuklarıyla bu kitapta buluştu 26 Ağustos 2013 - 02:08
Berthe Morisot'dan Paul Gauguin'e 40 sanatçının çocuklarını resmettikleri tablolar "Child Portraits by 40 Great Artists" adlı kitapta toplandı "Mother and Lover" adlı kitabın da yazarı olan tarihçi Juliet Heslewood; 40 farklı sanatçının, kendi çocuklarını resmettikleri tabloları "Child Portraits by 40 Great Artists" adlı kitapta bir araya getirdi.

George Dunlop Leslie, Berthe Morisot, Paul Gauguin, Matisse, Alphonse Mucha gibi isimlerin bir araya geldiği kitap eylül ayında basılacak.

Kitapta yer alan George Dunlop Leslie imzalı "Alice in Wonderland" adlı tablosunda karısı, kızları Alice'e kitap okuyor. Leslie'nin kızının ismi "Alice" Lewis Caroll'un eseri için de ilham kaynağı olmuştu.



Berthe Morisot'un "Reading" tablosunda ise elinde kitap tutan bir kız çocuğu bulunuyor. Morisot'nun kızı Julie arkadan toplanmış saçlarıyla kitap okuyor.

Yine, Arthur Rackham "A Portrait of the Artist's Daughter, Barbara" isimli eserinde kızı Barbara'yı kitaplarla bir arada resmetmiş.



Eski fotoğrafçılardan Martial Caillebottle'ın "Jean and Geneviéve Caillebottle" adlı eserinde de saçları arkadan toplanmış iki küçük çocuk birbirlerine bakıyor. Ancak soldaki, yedi yaşlarında tahmin edilen, Jean isimli bir erkek çocuğu...

Elizabeth Vigée- Lebrun imzalı "Madame Vigée- Lebrun and Her Daughter"da da 18. yüzyıl sanatçısı Vigée- Lebrun ile küçük kızı Julie ile birlikte tabloda yer alıyor.