Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Putin ve Medvedev'in "gay" resmine sansür!

Putin ve Medvedev'in "gay" resmine sansür!

Putin ve Medvedev'in "gay" resmine sansür!28 Ağustos 2013 - 11:08 | Fotoğraf: Reuters
Putin ve Medvedev'i kadın kıyafetleri ve iççamaşırlarıyla resmeden tablonun da aralarında bulunduğu eserlere Rus polisi tarafından el konulduRusya Başkanı Vladimir Putin'i üzerinde ince bir elbiseyle, Başbakan Dimitri Medvedev'i ise seksi kadın iç çamaşırlarıyla betimleyen ve Putin'in Medvedev'in saçını taradığı bir yağlıboya tabloya, St. Petersburg'da sergilendiği galeride polis tarafından el kondu. Daha önce Putin'i kadın iç çamaşırıyla resmettiği bir tablosu daha bulunan Rus sanatçı Konstantin Altunin'in "Travesty" (Parodi) adlı eseri, yetkililer tarafından aşırı uç propagandası yapıp yapmadığı çerçevesinde incelenecek.

Yetkililer 26 Ağustos gecesi düzenledikleri baskında aynı zamanda Rusya Ortodoks Kilisesi'nin başı Patrik 1. Kiril'in gövdesi dövmelerle kaplı olarak resmedildiği bir tablo ile "eşcinsellik propagandası"na karşı kanunların altında imzası olan St. Petersburg milletvekili Vitali Mironov'un yüzünü eşcinsel hakları hareketinin gökkuşağı bayrağıyla birleştiren bir çalışmaya da el koydu. Mironov konuyla ilgili olarak İngiliz Reuters ajansına yaptığı açıklamada tabloların uygunsuz ve "pornografik özelliklere sahip olduğunu" belirtti.

St. Petersburg polisi, şehir merkezindeki bir apartman dairesinin iki odasında bulunan "Museum of Power" galerisine, galeride bulunan resimlerin "yasadışı" olduğu yönünde ihbarlar üzerine baskın yaptı. Polis konu hakkında daha fazla detay vermedi ancak Rusya yeni çıkarılan "eşcinsellik propagandası" karşıtı yasanın yanı sıra, azami bir sene hapis cezası öngören, devlet yetkililerine hakaret karşıtı bir yasaya da sahip.

Gelecek hafta dünya liderlerini G20 Zirvesi'nde ağırlayacak olan St Petersburg, "eşcinsellik propagandası"nın yayılmasına karşı kanun çıkaran ilke Rus şehirlerinden biriydi.