Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Polonya hükümeti dev eserleri ucuza sattı

Polonya hükümeti dev eserleri ucuza sattı

Polonya hükümeti dev eserleri ucuza sattı02 Ocak 2017 - 01:01 | 'Lady with an Ermine': Leonardo da Vinci'nin 1489–1490 tarihli bu çok ünlü tablosunun, koleksiyonun toplam satış fiyatı olan 100 milyon euronun çok üstünde değeri olduğu belirtiliyor.
Czartoryski Müzesi Koleksiyonu'ndan toplam 80 bini aşkın eser 100 milyon euroya satıldı. Otoriteler koleksiyonun gerçek değerinin 2,3 milyar euro olduğunu savunuyor
Polonya, Leonardo da Vinci’nin en bilinen portrelerinden birinin de dahil olduğu ve 80 bini aşkın eseri içeren özel bir koleksiyonun hükümet tarafından çok ucuza alınmasını konuşuyor. 2,3 milyar euro değer biçilen Czartoryski koleksiyonu, 100 milyon euroya satıldı. Uzmanlar sadece Da Vinci’nin tablosunun değerinin bile bu fiyatın çok üzerinde olduğunu belirtirken, Czartoryski Vakfı’nın yönetim kurulu kendi içinde anlaşmazlığa düştü.
 
Czartoryski Ailesi'nin 200 yılda edindiği koleksiyon, 86 bini aşkın sanat eserinin yanı sıra 250 bin el yazması ve kitabı içeriyor. Koleksiyonda Da Vinci’nin yanı sıra Rembrandt ve Renoir’ın da önemli tabloları bulunuyor. Czartoryski Ailesi, 1991’de komünizmin çöküşünün ardından Krakow’da bir vakıf kurmuş ve dünyaca ünlü koleksiyon Ulusal Müze’de sergilenmeye başlamıştı.