Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Picasso’ya 41.5 milyon dolar

Picasso’ya 41.5 milyon dolar

Picasso’ya 41.5 milyon dolar10 Kasım 2012 - 06:11
Picasso'nun sevgilisi Marie-Thérèse Walter'ı resmettiği eser rekor fiyata satılırken, İspanyol ressamın ve Cézanne'ın bazı eserlerinin satılamaması şaşkınlık yarattı
Pablo Picasso’nun “Nature morte aux tulipes” adlı bir eseri, önceki gün New York'ta düzenlenen bir müzayedede 41.5 milyon dolara (74.5 milyon TL) satılarak müzayedenin yıldızı oldu. Sotheby’s müzayedesinde Picasso’nun ünlü sevgililerinden Marie-Thérèse Walter’ın resmedildiği eserin, 35-50 milyon dolar arasında alıcı bulması bekleniyordu. Picasso'nun Walter’la ilgili diğer bir eseri "Femme à la fenêtre (Marie-Thérèse)" ise 17.2 milyon dolardan (30.9 milyon TL) alıcı buldu. Monet’in "Champ de blé" adlı bir çalışması 12.1 milyon dolardan (21.7 milyon TL) satılarak dikkat çekti. Ancak müzayedede Picasso ve Cézanne’ın bazı eserlerinin alıcı bulamaması şaşkınlık yarattı.

"Nature morte aux tulipes" (1932).
7 Kasım'da düzenlenen Christie's’in New York müzayedesinde de benzer bir durum yaşandı. Monet’in bir eseri 43.8 milyon dolara (78.6 milyon TL), Wassily Kandinsky’nin bir eseri 23 milyon dolara (41.3 milyon TL) alıcı buldu. Ama müzayededeki pek çok prestijli eser alıcı bulamadı. İki rakip müzayede evinin gelecek hafta gerçekleştirecekleri çağdaş sanat satışlarında büyük bir rekabet yaşanması bekleniyor.