Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Picasso tablosu tarihi rekora imza atabilir

Picasso tablosu tarihi rekora imza atabilir

Picasso tablosu tarihi rekora imza atabilir15 Mart 2018 - 04:03
Picasso'nun "Çiçek Sepetli Genç Kadın" isimli tablosu bu yıl düzenlenecek müzayedede tarihi bir rekora imza atabilir.

Bir dönem Gertrude Stein'ın koleksiyonunda yer alan Pablo Picasso'nun Çiçek Sepetli Genç Kadın Tablosu Christie's müzayede evinde bu yıl içinde yeni alıcısını bulacak. Geçtiğimiz yıl Leonardo Da Vinci'nin Salvator Mundi tablosunun 450 milyon dolara yeni sahibini bulması dikkatleri astronomik rakamlara sahip tablolara çekmişken yeni bir rekor beklentisi de gün geçtikçe artıyor.

 

Mayıs ayında Christie's tarafından Paris'te düzenlenecek bir hayır müzayedesinde satışa çıkması beklenen Picasso tablosu, halihazırda David Rockefeller ve eşi Peggy Rockefeller'ın koleksiyonunda yer alıyor.

 

Sergilerde yer almayan "Çiçek Sepetli Genç Kadın" tablosunun sahibi olan David Rockefeller, geçtiğimiz yıl 101 yaşında hayatını kaybetmişti. Geniş bir koleksiyona sahip olan ailenin tabloyu müzayedede görücüye çıkarması bekleniyor. Christie's yetkilisi Jonathan Rendell yaptığı açıklamada tablonun görücüye çıktığında yarım milyar dolara yeni sahibini bulmasını beklediklerini ifade etti. 

 

Çiçek Sepetli Genç Kadın tablosunun bu fiyata yeni sahibini bulması aynı zamanda bir rekor anlamına gelecek. Dünyanın en pahalı tablosu ünvanına sahip olması beklenen eserin aynı zamanda tarihteki en büyük hayır işi olacak.