Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Otyam için bir arada

Otyam için bir arada

Otyam için bir arada11 Ağustos 2015 - 01:08
Ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ın ölümünün ardından Antalya'da farklı illerden birçok derneğin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi
Fikret Otyam'ın ölümünün ardından Antalya’da bulunan Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği’nin çağrısıyla dün bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’la birlikte Antalya Anadolu Dernekleri Federasyonu, Antalya Bitlisliler Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi, Nevşehirliler Derneği, Kayserililer Eğitim ve Kültür Derneği, Ispartalılar Derneği, Gaziantepliler Derneği, Amasya Merzifon Kayadüzü Derneği katıldı. Fikret Otyam’ın fotoğrafı arkasında bir araya gelen dernekler adına açıklamayı, Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Şükrü Yıldız yaptı. Yıldız konuşmasına, "Anadolu’nun güzel gözlerinin sahibi Antalya sevdalısı, halk delisi, halk aşığı usta sanatçımız Fikret Otyam’ı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz," sözleriyle başladı. Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’e yönelik geçen günlerde gerçekleşen silahlı saldırıların kardeşliğe sıkılan bir kurşun olduğunu söyleyen Yıldız, "Bu saldırıları yapanlar Anadolu topraklarında kardeşçe yaşamış Alevi ve Sünnilerin birliğini ve dirliğini hedeflemektedir," dedi. Bu saldırılarla amacın çatışma ortamı yaratmak olduğunu savunan Yıldız, açıklamasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
 
89 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve ressam Fikret Otyam için dün Antalya Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cem Evi’nde gerçekleştirilen törenin ardından bugün 12.30'da Ankara Çankaya Kültür Merkezi'nde bir tören yapılacak. Buradaki törenin ardından cenaze Nevşehir'e getirilecek. Fikret Otyam, Hacıbektaş ilçesinde saat 17.00'de Çilehane'de yapılacak törenin ardından İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü'ne defnedilecek. 
 
Ercan Karakaş: Anadolu insanını tanıttı
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Fikret Otyam'ın vefatı üzerine bir açıklama yaparak şunları belirtti: “Fikret Otyam, bir ömür boyu, Anadolu insanının hüznünü, renklerini ve türkülerini Türkiye'ye ve tüm dünyaya tanıtan bir sanatçıydı. Anadolu kadınını en iyi resmedenlerin başında yer aldı. Yurtiçinde ve yurtdışında onlarca sergi açtı, ödüller kazandı. En önemlisi de halkımız tarafından çok sevildi ve takdir edildi.  Fikret Otyam, artık aramızda değil ama Maltepe Belediyemizin onun adıyla kurduğu müzede eserleriyle yaşamaya devam edecek."