Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Ömer Uluç'un son başyapıtına 950 bin TL

Ömer Uluç'un son başyapıtına 950 bin TL

Ömer Uluç'un son başyapıtına 950 bin TL17 Kasım 2014 - 12:11
Antik A.Ş. önceki gün sezonu görkemli bir müzayedeyle açtı. Müzayedenin en ilgi gören parçası Ömer Uluç'un 950 bin TL'ye satılan 'Ölüdeniz' isimli eseri oldu
Müzayede sezonu başladı. Bu sezonun ilk müzayedesi önceki gün Antik A.Ş. müzayede evi tarafından gerçekleştirildi. Saat 15.00'te Antik Palace'ta başlayan müzayedenin katılımcı sayısı oldukça yüksekti. Kıyasıya çekişmelere sahne olan müzayedede 2010'da aramızdan ayrılan usta ressam Ömer Uluç'un 'son başyapıtı' olarak nitelendirilen ve sanatçının vefatından hemen önce bitirdiği bilinen 250 x 880 cm ebatındaki 'Ölüdeniz' isimli eseri 950 bin TL'ye alıcı buldu. Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam'ın yönettiği Antik A.Ş.'nin 283. müzayedesinde Türkiye'nin en önemli ressamlarından, 1999'da kaybettiğimiz Erol Akyavaş'ın 'Figürler' adlı eseri 345 bin TL'ye, yine Akyavaş'ın 'VAV' isimli tablosu 290 bin TL'ye ve sanatçının 'Kayıp Derviş' isimli eseri de 260 bin TL'ye satıldı. Müzayedede yine Türkiye'de resmin önde gelen isimlerinden olan ve eserleri müzayedelerde rekor fiyatlara satılan Burhan Doğançay'ın 'Walls' adlı yapıtı 305 bin TL'ye, 'Red Sox' isimli yapıtı ise 176 bin TL'ye alıcı buldu.
 
Genç koleksiyonerler ilgi gösterdi
 
Müzayedede ayrıca aralarında Burhan Doğançay, İlhan Koman, Komet, Adnan Varınca, Nuri İyem, Özdemir Altan, Ergin İnan, Orhan Peker, Burhan Uygur ve Avni Arbaş'ın aralarında olduğu isimlerin eserleri de yer aldı. Ressam Canan Tolon’un 'İsimsiz' eseri 475 bin TL'ye, yine sanatçıya ait 'İsimsiz' eseri 225 bin TL'ye satıldı. Ayrıca sanatçı Selma Gürbüz'ün 'Salıncak ve Kedi' isimli eseri 135 bin TL'ye, Azade Köker'in 'Çukurcuma Evleri' adlı eseri 107 bin TL'ye, yine Köker'e ait 'Maya Serisinden' eser 138 bin TL'ye satıldı. Özellikle genç kuşak koleksiyonerlerin ilgi gösterdiği müzayede ile ilgili olarak Olgaç Artam, bu ilginin Türkiye'de çağdaş sanat için çok önemli olduğunu belirtti ve müzayedede genç kuşak koleksiyoncuların sayısındaki artışın sanat piyasası için çok olumlu olduğunu söyledi.