Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Olay resmin sahibi durmuyor

Olay resmin sahibi durmuyor

Olay resmin sahibi durmuyor21 Eylül 2012 - 07:09
80 yaşındaki İspanyol Cecilia Gimenez, bozduğu freskonun turizm gelirinden payını istiyorİspanya'da ağustos ayında, 19. Y.Y.'dan kalma İsa portresini kendi başına restore etmeye kalkışan ve internet fenomeni haline gelen Cecilia Gimenez para istiyor.

Gimenez, Zaragoza yakınlarındaki Merhamet Mabedi Kilisesi'nde bulunan ve nem yüzünden zarar gören porteyi kilise rahibinden izin alarak restore ettiğini söylemişti. Ancak 80 yaşındaki kadının restorasyonu bittiğinde portre İsa'dan ziyade kıllı bir maymuna benzemişti.

Bu durumun ardından internette bir fenomen haline gelen ve adına internet siteleri açılan Gimenez, kilise ziyaretlerinde kendi restorasyonu sonrasında artış olduğunu ve bu nedenle para istediğini duyurdu.

Gimenez'in avukatı Enrique Trebolle, The Guardian'a açıklamalarda bulundu. Cecilia Gimenez'in restorasyonunun ardından kilisede portreyi görmek isteyenlerden 4 Euro alındığını söyleyen Trebolle, "Gimenez'in böyle bir şey istemesinin nedeni hayır işlerinde bulunmak" diye konuştu.