Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Öğrenciler bugün trienalde buluşuyor

Öğrenciler bugün trienalde buluşuyor

Öğrenciler bugün trienalde buluşuyor03 Haziran 2013 - 12:06
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Uluslararası Öğrenci Trienali 3 - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (MÜGSF) ilk kez 1997 yılında düzenlediği Uluslararası Öğrenci Trienali, “Connecting the Dots / Noktaları Birleştirelim” başlığı altında bu yıl 3-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Trienal, dünyanın dört bir yanından sanat - tasarım öğrencileri ve kurumlarını bir araya getirecek.
Trienal'in sergileri güzel sanatlar fakültesinin ana galeri ve katlarının yanı sıra Sultanahmet’te Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi’nde ve Tophane’de bulunan Mixer’de izlenebilecek. Ayrıca 4, 5 ve 6 Haziran tarihlerinde yapılacak olan sempozyum ile workshopların bir bölümü SALT Galata’da yapılacak. 4 Haziran tarihinde gerçekleşecek kısa film gösterimlerinin ev sahipliğini İstanbul Modern üstlendi. Pera Müzesi ise 6 Ağustos-22 Eylül arasında trienal kapsamında düzenlenecek olan workshop'larda ortaya çıkan eserlerden oluşan bir sergiyi ağırlayacak.
Trienal, 41 farklı workshop ile dev bir atölyeye dönüşecek. Workshoplar, belli kontenjan sınırları çerçevesinde, tüm sanat ve tasarım öğrencilerine açık olacak. Workshoplarda “63 Yıl Sonra İstanbul: Margaret Bourke-White’ı Takip” adlı bellek atölyesi, “Afet Sonrası Giysisi” başlıklı tekstil atölyesi, “Bildiğin Gibi Değil” konulu tasarım atölyesi, “Bridges Across the Bosphorus” adlı sanat atölyesi, camaltı resim atölyesi, senaryo atölyesi, sanatçı günlükleri atölyesinin de aralarında bulunduğu çok farklı konu başlıkları, disiplinler bulunuyor.