Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Müzeler İstanbul Modern'de konuşuyor

Müzeler İstanbul Modern'de konuşuyor

Müzeler İstanbul Modern'de konuşuyor04 Ekim 2012 - 12:10
İstanbul Modern, ABD’den önemli müze profesyonellerini İstanbullularla buluşturacak olan yeni bir konuşma serisine başlıyor. Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika, başlıklı konuşma serileri, çağdaş müzeciliğin ve geniş anlamda müze deneyiminin ayrıntılı biçimde ele alınacağı yeni bir iletişim platformu olmayı hedefliyor.
ABD’nin önde gelen müzelerinin direktör, küratör ve departman yöneticilerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları konuşmalar Amerikan Büyükelçiliği’nin işbirliğiyle düzenleniyor.

Etkinliğin ilkinde 8 Kasım Perşembe saat 19.00’da San Francisco Modern Sanat Müzesi Direktörü Neal Benezra’nın konuşması dinlenebilecek. Neal Benezra, 1935 yılında kurulan ve ABD’nin en eski, köklü modern ve çağdaş sanat müzelerinden biri olan San Francisco Modern Sanat Müzesi’nin tarihi ve gelecek planları hakkında konuşacak.
Müzeler Konuşuyor kapsamında ayrıca 27 Kasım’da Guggenheim Müzesi New York Pazarlama Direktörü Laura Miller’ın, 14 Aralık’ta Metropolitan Müzesi Dijital Medya Direktörü Erin Coburn’un konuşmaları yer alıyor.