Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Müzayede heyecanı bir tık uzakta!

Müzayede heyecanı bir tık uzakta!

Müzayede heyecanı bir tık uzakta!13 Şubat 2017 - 02:02 | Eren Eyüboğlu'nun 'Balıklar'ı, online müzayede kapsamında alınabilecek eserler arasında.
Artam Antik A.Ş.'nin düzenlediği, 19 Şubat tarihine dek sürecek 'Online Müzayedeler'de Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Avni Arbaş, Şükriye Dikmen, Abidin Dino, Turan Erol, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Elif Naci'nin eserleri yer alacak
FİSUN YALÇINKAYA
 
Türkiye’de değerli sanat eserlerinin satışını gerçekleştiren Artam Antik A.Ş. müzayede evi 'Online Müzayedeler’ düzenlemeye başlıyor. Artam Antik A. Ş. böylelikle 36 senelik tecrübe ve birikimini internet dünyası ile buluşturmayı hedefliyor. Artam Antik A.Ş. yapacağı online müzayedeler ile çağdaş sanat eserleri, klasik tablolar, Osmanlı eserleri, antikalar, mobilya, değerli kitaplar, mücevher ve saat koleksiyonlarının da aralarında bulunduğu eserlerin satışını gerçekleştirecek.
 
Artam Antik A.Ş.'nin düzenlediği 'Online Müzayedeler' Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerin denetiminde gerçekleşiyor. 19 Şubat tarihine dek süren online müzayedede Türkiye'de resim sanatının en önemli sanatçılarından Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Avni Arbaş, Şükriye Dikmen, Abidin Dino, Turan Erol, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Leyla Gamsız, Ergin İnan, Zeki Faik İzer, Elif Naci ve Ömer Uluç'un aralarında bulunduğu isimlere ait eserler yer alıyor. 'Online Müzayedeler' kapsamında ayrıca klasik Türk ressamlarına ait tablolar, özgün baskı çalışmalar ve Osmanlı antikaları satışa sunuluyor.
 
Antik A.Ş.’nin özel online müzayede yazılımı, ekspertiz, danışmanlık ve online asistanlık gibi kişiye özel sunulan hizmetler sayesinde, koleksiyoncuların ve sanat meraklılarının ilgi duydukları eserlere ulaşımını kolaylaştırıyor.
 
Artam Antik A.Ş. uzmanlarının onay ve sertifikasına sahip eserler satışa sunuldukları süre boyunca Antik A.Ş. salonlarında da sergileniyor. Online kataloglara erişim, üyelik aktivasyonu için  www.artam.com web sitesinde detaylı bilgiler bulunuyor. 
 
Gelişmiş üyelik sistemi
 
Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam, online müzayedelere kurumsal güvence gelmesinin önemine değinerek “Antik A.Ş.’nin 36 yıllık tecrübe ve güvencesi online müzayedeleri yeni bir boyuta taşıyor” diyor.
 
Gelişmiş üyelik sistemi ile kişiye özel hizmet verdiklerini söyleyen Artam, "Eserleri Antik A.Ş. olarak onaylıyoruz, sertifikalandırıyoruz, yakında görmek isteyen alıcılar için salonlarımızda sergiliyoruz. Bilgi bankasında toplanan veriler, Antik A.Ş.’nin özel müzayede yazılımı sayesinde binlerce koleksiyoncuya anında ulaşıyor... Online müzayedelerde süreklilik hedefliyoruz, sırada tablo, saat, mücevher, gümüş ve mobilya müzayedeleri geliyor" diye belirtiyor.