Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Muhammed Ali'nin sanat eserleri satışta

Muhammed Ali'nin sanat eserleri satışta

Muhammed Ali'nin sanat eserleri satışta09 Haziran 2016 - 12:06
Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ünlü boksörün eserleri New York'ta bulunan Ro Gallery tarafından müzayedeye çıkarılıyor
3 Haziran 2016'da 74 yaşında hayatını kaybeden gelmiş geçmiş en büyük boks şampiyonlarından Muhammad Ali, birçok farklı başarısının yanı sıra yetenekli bir sanatçı olarak da tanınıyordu. Muhammed Ali, bu kez beş eserinin müzayedeye çıkacak olmasıyla gündeme geldi. 15 Haziran'da New York'ta bulunan Ro Gallery tarafından düzenlenecek müzayedede satışa sunulacak olan beş eser 1979 tarihli. Sanatçının karışık teknikle ürettiği eserlerinde cesur, mizahi ve karikatüre yakın bir tarzı olduğu göze çarpıyor. 'Let My People Go' ve 'Guiding Light' eserlerinde Müslümanlığa bakışını ve boks ringindeki sahneleri çizen sanatçının eserleri oldukça kişisel olarak değerlendiriliyor. Muhammed Ali, eserlerinde hayatı boyunca uğruna savaştığı değerleri naif bir tarzda ifade ediyor.
Galerinin eserlerin satışını Muhammed Ali'nin ölümünden önce planlamaya başladığı vurgulanıyor. Müzayede, New York'un gece hayatının tanınmış isimlerinden, Studio 54 döneminin tanınmış ismi, oyuncu Baird Jones'un mal varlığının satışı kapsamında düzenleniyor.
 
2010'da Muhammed Ali'nin bir eseri 2 bin 900 dolara satılmıştı. Bu kez ise eserler 400 dolarla 2 bin dolar arasında değişen fiyatlara satılacak. Konuyla ilgili olarak galeri, "Eserlerin ucuz fiyata satılması ve gerçek evlerini bulmalarını istiyoruz," açıklamasında bulundu.