Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Monroe'nun katalog resimleri satışta

Monroe'nun katalog resimleri satışta

Monroe'nun katalog resimleri satışta23 Temmuz 2013 - 03:07
Marilyn Monroe'nun ölümünden 6 hafta önce gerçekleştirdiği fotoğraf çekimindeki 10 özel fotoğraftan oluşan sınırlı sayıdaki katalog açık artırmaya çıkıyorFreeman's Müzayede Evi, Marilyn Monroe'nun "The Last Sitting" çalışmasının sahibi Bert Stern'in ölümünün ardından, Stern'in çekim boyunca kaydettiği 2,571 kareyi topladığı "Marilyn Monroe: The Complete Last Sitting"in içinden 10 adet fotoğraf seçerek yarattığı sınırlı sayıdaki kataloğu satışa sunuyor.

Açık artırmalarda ya da müzelerde görülebilen seçilen 10 fotoğraf ayrı ayrı olarak ulaşılabilir olsa da, bir arada oldukları bir katalog bugüne kadar yapılmamıştı. 3 gün süren Vogue Dergisi çekiminin, Stern ve Monroe'nun baş başa çalıştıkları ilk gününde çekilen fotoğrafları kapsayan katalog, Monroe'nun kamera karşısında yansıtabildiği farklı karakterleri ve doğal güzelliğini gözler önüne seriyor.

Vogue Dergisi için Haziran 1962'de Los Angeles'taki Hotel Bel-Air'da yapılan "The Last Sitting" çalışmasında Stern, Monroe'nun 2,571 adet fotoğrafını çekmişti. Çekimlerden 6 hafta sonra efsane sarışın Marilyn Monroe hayata veda etti.