Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Monet'nin nilüferleri 50 milyon dolar

Monet'nin nilüferleri 50 milyon dolar

Monet'nin nilüferleri 50 milyon dolar11 Ekim 2012 - 07:10
Amerikalı yatırım bankeri Allen, 1905 tarihli tabloyu 30 ilâ 50 milyon dolar arasında açık artırmaya çıkaracakÜnlü Fransız izlenimci ressam Claude Monet'nin bahçesinden esinlenerek yaptığı tabloların fiyatı giderek artıyor

Amerikan Wall Street Journal'dan Kelly Crow'un haberine göre, Amerikalı yatırım bankeri Herb Allen, ailesinin 1905 tarihli bir Claude Monet resmini gelecek ay New York'ta 30 ilâ 50 milyon dolar arasında açık artırmaya çıkaracağını açıkladı. Tabloda, ressamın Giverny bahçesindeki bir havuzun içindeki nilüferler resmediliyor. Crow, özellikle Çinli ve Avrupalı alıcıların, ünlü ressamların tablolarının ekonomik krizlerde bile değer kaybetmeyeceğine dair inancı, Monet ve benzeri önemli ressamların tablolarının son zamanlarda açık artırmaların gözdesi olmasını sağladını belirtiyor.

Monet'nin şu ana kadar açık artırmada en pahalıya satılan tablosu, 2008 yılında yine Christie's'in Londra'da düzenlediği bir müzayedede 80.4 milyon dolara satılan 1919 tarihli Le Bassin Aux Nymphéas (Nilüfer havuzu).