Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Monet'nin Bahçesinde Bir Gezi

Monet'nin Bahçesinde Bir Gezi

Monet'nin Bahçesinde Bir Gezi13 Eylül 2012 - 07:09
Fransız İzlenimciliği'nin en önemli isimlerinden ressam Claude Monet'nin tabloları, Sakıp Sabancı Müzesi tarafından ilk kez Türkiye'de sergilenecekSabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) dünya sanatının usta isimlerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. SSM bu kez sanat literatürüne izlenimcilik tanımını kazandıran, resmin usta isimlerinden biri olan Claude Monet'nin tablolarını sergileyecek. Marmottan Monet Müzesi işbirliğiyle, Sabancı Holding'in ana sponsorluğunda düzenlenen sergi ile Monet tabloları ilk kez Türkiye'de sergilenmiş olacak.

9 Ekim 2012 - 6 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Monet’nin Bahçesi" isimli sergide Monet'nin çiçek ve doğa temalı tabloları ağırlıkta. “Belki de ressam olmayı çiçeklere borçluyum” diyen Monet’nin kendi elleriyle yarattığı ve yaşamının son 30 yılındaki sanatsal üretiminin ana temasını oluşturan “Giverny Bahçesi”ne yoğunlaşacak.

Sanatçının olgunluk dönemi eserlerinden oluşan sergide, Claude Monet’nin Giverny Bahçesi’ndeki evinin resimleri, geç dönem bahçe manzaraları, nilüferler ve ünlü Japon köprüsü tabloları yer alacak. Ayrıca, Monet ve eşi Camille’in, Auguste Renoir imzalı portreleri, kişisel eşya ve fotoğrafları da sergilenecek. Monet, 20. YY.'ın ilk çeyreğine kadar uzanan sanat yaşamında gösterdiği yenilikçi yaklaşımları, 1940 ve '50’lerin genç sanatçılarına örnek olan, geleneklere karşı gelen kimliğiyle de tanıtılacak.

Sanatçının bahçe tutkusunu ve büyük önem verdiği aile yaşamını yansıtan sergi süresince, konferans programları, çocuk eğitim atölyeleri, ücretsiz rehberli turlar ve film gösterimleri gibi paralel etkinlikler gerçekleştirilecek.