Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Memelerin bir benzeri de Bursa'dan çıktı

Memelerin bir benzeri de Bursa'dan çıktı

Memelerin bir benzeri de Bursa'dan çıktı28 Mart 2013 - 10:03
Ardan Özmenoğlu ve Leyla Emadi arasındaki "meme" esinlenme tartışmasına Bursa'dan da bir isim eklendi. Tülin Öztürk, 2010 yılında meme kanserine dikkat çekmek için sergilenen çalışmasıyla ilgili, "Resimlerini internete koymuştum, esinlenmiş olabilirler" dedi
Leyla Emadi'nin 13 Mart'ta açılan "Grift" adlı işinin Ardan Özmenoğlu'nun 2009 tarihli "Dekolte" başlıklı sergisindeki meme işiyle benzerliği iddialarıyla ilgili haberin ardından bir benzerlik iddiası da Bursa'dan geldi.

Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu'ndan (BKKSÇM) doktor Ceyhun İrgil konuya ilgili yazılı bir açıklama gönderdi. İrgil'e göre BKKSÇM, 2010 yılında Kanser Haftası nedeniyle bir sergi açtı. Sergide fotoğraflar ve resimlerin yanı sıra meme kanserine dikkat çekmek amacıyla sanatçı Tülin Öztürk'ün yaptığı işler de sergilendi. Öztürk'ün seramikten yaptığı, duvara monte edilmiş işleri kadın memelerini konu alıyordu. Şu sıralar Bursa'daki Meme Cerrahi Merkezi'nin koleksiyonunda yer alan işle ilgili olarak doktor Ceyhun İrgil, "Biz doğrusu dünyadaki tek örneğe ve meme seramik koleksiyonuna sahibiz diye düşünürken, İstanbul’dan gelen bu haber ile çok şaşırdık," diye konuştu. Uludağ Üniversitesi'nde seramik dersleri veren sanatçı Tülin Öztürk ise, "2009 yılının öncesinde ben çalışmalarıma başladım. Sergiyi de 2010 yılında açtık ancak sergi açıldığı dönem bu çalışmaları internetten yayınladım. Belki sanatçılar da benim işimi görüp esinlendiler," dedi.