Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Mehmet Turgut'tan su altı intihar kareleri

Mehmet Turgut'tan su altı intihar kareleri

Mehmet Turgut'tan su altı intihar kareleri29 Eylül 2012 - 07:09
Mehmet Turgut'un deniz kirliliğine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği sergisi “Sualtında İntiharlar”, Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda ziyaretçilerini bekliyorÜnlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, kamerasını bu kez suyun altına yöneltti. Sanatçının deniz kirliliğine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği yeni sergisi “Sualtında İntiharlar/Underwater Suicides”, Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda ziyaretçilerini bekliyor. Sergide, küratörlüğü üstlenen Ayşegül Dinçkök tarafından çekilen kamera arkası fotoğraflar da görülebilecek.
Bugüne kadar hayvan haklarına ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla çeşitli projelere imza atan Mehmet Turgut, insanların suları kirleterek geleceğini zehirlediğine dikkat çekmek için bu sergisinde, su altında 6 farklı intiharı fotoğrafladı. Turgut "Suyu kirletmek için attığımız her adım şakağımıza doğrulttuğumuz tabancadaki mermi, boynumuza geçirdiğimiz ilmekteki düğüm, bileklerimizin üzerinde gezinen jilet” diyor.
İpek Sorak’ın sanat yönetmenliğini, Umut Eker’in moda editörlüğünü üstlendiği, tanıtım ve fotoğraf metinlerini Ali Deniz Uslu’nun kaleme aldığı “Sualtında İntiharlar/Underwater Suicides” sergisinin çekimleri; Ayşegül Dinçkök’ün Bodrum’daki evinin havuzunda gerçekleştirildi. Sergi 4 Ekim'e kadar izlenebilir.