Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Mehmet Aksoy'dan Özgecan anıtı

Mehmet Aksoy'dan Özgecan anıtı

Mehmet Aksoy'dan Özgecan anıtı06 Ağustos 2015 - 10:08
Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' diye nitelendirmesi üzerine yıkılan İnsanlık Anıtı'nın yaratıcısı, Erdoğan'a açtığı davayı yakın zamanda kazanan heykeltıraş Mehmet Aksoy, Özgecan Aslan için bir anıt heykele imza attı
Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Mersin'de 11 Şubat'ta katledilen Özgecan Aslan için yaptığı anıt heykelini tamamladı. Anıt heykelin yakın bir zamanda Özgecan Aslan'ın mezarlığına götürüleceğini ifade eden Aksoy, yaklaşık beş ay önce heykel için çalışmalara başladığını anlattı: "Özgecan'ın katledilmesinden bir hafta sonra heykeli düşünmeye başlamıştım. Zaten sonra rüyama girdi. Heykeli yaptığımı gördüm. Kalkıp önce deseni çizdim ve heykel de desenle birebir aynı oldu."
 
Anıt heykelin saflığın ve kırılganlığın bir sembolü olduğunu aktaran Aksoy, eseri şu sözlerle tarif etti: "Sanki sonsuzluğa kanat açmış bir melek gibi. Bir kanadı gökyüzüne doğru yükseliyor, diğer kanadı da mezarın üzerinde. Özgecan'ın mezarını koruyor gibi... Saçları da havada dalgalanıyor. Kanatlarında, tırnak izleri var... Özgecan'a yapılan şiddeti hatırlatmak için."
 
Aksoy, Mersin'deki Özgecan Meydanı için aynı heykelin bronz halini yapacağını ve Mersin Belediyesi ile görüşmelere başlandığını da sözlerine ekledi. Mehmet Aksoy anıt heykeli yapma amacını ise şu sözlerle ifade etti: "Özgecan Meydanı'na bu heykelin bronzunu koyalım ve insanlar ona bakıp bir vicdan muhasebesi yapsın... Bu heykel vicdanlarda mahkum olsun ve bir daha tekrarlanmasın bu olanlar."