Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Masumiyet Müzesi, 'mutlaka görün' listesinde

Masumiyet Müzesi, 'mutlaka görün' listesinde

Masumiyet Müzesi, 'mutlaka görün' listesinde04 Şubat 2016 - 11:02
Londra Somerset House'da bazı vitrinlerini içeren bir sergiyle yer alan müze, İngiliz gazeteleri tarafından 'yapılması gerekenler' listesine alındı
Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un 2008 yılında yayımlanan aynı adlı romanından ilhamla kurduğu Masumiyet Müzesi’nin Londra Somerset House’da açılan sergisi Avrupa’nın son dönemde yaşadığı önemli sanat olayları arasında yerini aldı. 26 Ocak’ta açılan sergiye başta İngiliz medya kuruluşları olmak üzere Avrupa’da pek çok yayın organı büyük ilgi gösterdi. Sergi, Kıbrıs basınında da geniş yer buldu.
 
İngiltere’nin resmi yayın kuruluşu BBC’den World Service Radio’ya kadar, sergi ile ilgili olarak Orhan Pamuk ile yapılan geniş röportajlar yayınladı. Dünyanın en etkin finans gazetelerinden Financial Times’ın Life & Arts bölümünde Jackie Wullschlager imzalı yazıda ise sergi için “Tepeden tırnağa nostalji dolu, çılgın, görkemli, duygusal bir proje,” ifadeleri kullanıldı.
 
İngiliz gazetesi The Times, Somerset House’da açılan sergi vesilesiyle Türkiye için geniş bir yer ayırırken Metro gazetesi de Masumiyet Müzesi sergisi ziyaretini Londra’da ‘To do list,’ (mutlaka yapılması gerekenler) arasında gösterdi.
 
Somerset House'un Courtyard Rooms bölümündeki sergi 3 Nisan 2016 tarihine kadar açık kalacak.