Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Masallar mutlu bitmiyor

Masallar mutlu bitmiyor

Masallar mutlu bitmiyor07 Ağustos 2013 - 03:08 | Pamuk Prenses, dört çocuğuyla birlikte mutsuz bir ev hanımı olarak karşımıza çıkıyor
Kanadalı fotoğrafçı Dina Goldstein, mutlu sonla biten masal kahramanlarının mutsuz sonlarını fotoğrafladı Kanadalı fotoğrafçı Dina Goldstein ikonik masal kahramanlarının karamsar sonlarını fotoğrafladı. Fotoğrafçı Goldstein projeyle ilgili “Ben iflah olmaz bir gerçekçiyim bu yüzden prenseslerin gerçek hayattaki sorunlarını yaşarken fotoğrafladım,” diye konuştu.

Goldstein, çocukluğunda masallarda yer alan "Ve sonsuza dek mutlu yaşadılar" sözüne inanmadığını belirterek, "Bu projede onların ileride başlarına gelebilecekleri fotoğrafladım” diye konuşuyor. Pamuk Prenses dört çocuğu ve umursamaz kocası ile mutsuz bir evlilik yaşayan bir ev kadını olarak karşımıza çıkıyor.

Rapunzel, hastane yatağının üzerinde dökülmüş saçlarıyla elinde tuttuğu uzun saçlarına bakıyor


Annesine kısa bir süre önce kanser teşhisi konulmasının ardından bu projesini düşünen Goldstein “Bir prenses kanser olsa neler olurdu?” sorusuyla fotoğraf projesine başlamış. Upuzun saçlarıyla efsaneleşen Rapunzel, fotoğrafta kemoterapiden saçlarını kaybetmiş bir kanser hastası olarak görülüyor.

Sevilen masal kahramanlarından Deniz Kızı, dev bir akvaryuma hapsedilmiş


Kırmızı Başlıklı Kız, obezite hastalığıyla karşı karşıya


Uyuyan Güzel masalının kahramanı, kendini huzurevinde bulmuş