Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Mamut Art Project yeteneklerini arıyor

Mamut Art Project yeteneklerini arıyor

Mamut Art Project yeteneklerini arıyor24 Ocak 2013 - 12:01
Genç sanatçıların eserlerinin sergileneceği Mamut Art Project, keşfedilmeyi bekleyen 40 yeteneği sanatseverlerle buluşturacak40 sanatçının yaklaşık 10’ar metrekare sunum alanında 5 gün boyunca eserlerini sergileyeceği projeye katılım için sanatçı başvuruları 1 Nisan 2013 Pazartesi gününe kadar kabul edilecek. Projeye yapılan başvurular; Ali Akay, Nil Yalter, Mustafa Taviloğlu, Marcus Graf ve Sedat Öztürk’ten oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Sergide yer almaya uygun bulunan sanatçılar, 5 Nisan 2013 günü açıklanacak.

Proje ve katılım için aranan koşullar hakkında bilgi veren Mamut Art Project Kurucu Ortağı Seren Kohen; “Yolun başındaki genç sanatçılar, fırsat verilmediği için kendilerini, işlerini ve dolayısıyla yeteneklerini tanıtma imkanına zor ulaşıyor. Bazıları zorluklardan bıkıp vazgeçiyor; bazıları ise uğraşsalar da bu şans onlara hiç sunulmuyor. Genç sanatçılar ve sanata yatırım yapmak isteyenleri aynı platformda buluşturacak bu yenilikçi proje ile Türkiye’nin sanat alanındaki temel boşluklarından birini dolduracağımıza inanıyoruz. Bu çıkış noktasından hareketle; kabul edilecek sanatçıların, sanat dünyasına yeni açılan sanatçılar olmasına dikkat edeceğiz. Mamut Art Project’in, hem sanatçıların hem de sanata yatırım yapanların ilgi göstereceği, yeni yeteneklerin keşfedileceği sürdürülebilir bir proje olacağına yürekten inanıyoruz.” dedi.

Mamut Art Project Hakkında

tarafından seçilen bağımsız sanatçıların eserlerini sergilediği The Artist Project (Kanada) ile sergilenen tüm sanat eserlerinin belirlenmiş bir fiyatın altında satıldığı Affordable Art Fair’in bir sentezi sayılabilecek Mamut Art Project, 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda yaklaşık 10’ar metrekarelik kişisel alanı bulunacak 40 sanatçı ile sanatseverleri buluşturacak.

Genç ve gelecek vad eden sanatçılara kariyerlerinin başında kendilerine ait bir alanda eserlerini sergilemelerine imkan tanıyan proje, sanatseverlere ise uygun fiyata eserleri alma şansı veriyor. Sanatçıları, sanatseverler ve Türk sanat piyasasının tanınan isimleriyle bir araya getiren Mamut Art Project’in her sene tekrarlanacak bir proje olması hedefleniyor.

Detaylı bilgi için www.mamutartproject.com sitesi ziyaret edilebilir.