Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Louvre Müzesi restorasyon için fon arıyor

Louvre Müzesi restorasyon için fon arıyor

Louvre Müzesi restorasyon için fon arıyor30 Ağustos 2013 - 12:08
Louvre Müzesi, müzenin en önemli parçalarından biri olan "Winged Victory of Samothrace / Semadirek Kanatlı Zaferi"nin restorasyonu için 1 milyon euro arıyorFransa'nın ünlü müzesi Louvre, müzenin en önemli parçalarından biri olan mermer heykel "Winged Victory of Samothrace / Semadirek Kanatlı Zaferi"nin restrasyonu için gerekli olan 4 milyon euronun son kısmını toparlamaya çalışıyor.

Milattan önce 2. yüzyıldan kalma heykelin restorasyonu için gereken fon toplama işlemi, heykelin müzeden kaldırılacağı gün olan Salı günü başlayacak. 1863 yılında Yunanistan, Semadirek'de keşfedilen heykel kimi parçaları kaybolduğu için Yunan mitolojisinde zafer tanrıçası olan Nike'ı başsız ve kolsuz bir figür olarak sergiliyor. Heykel 1884 yılından beri Louvre Müzesi'nde sergileniyor. Heykelle birlikte heykelin bulunduğu Daru Merdiveni de restore edilecek. Müze yetkilileri tarafından restorasyon sırasında, her yıl 7 milyon insanın ziyaret ettiği alanın ulaşıma kapatılmayacağı açıklandı.

Merdivenin ve heykelin toplam restorasyon bedeli 4 milyon euro tutuyor. Bu miktarın 3 milyon euroluk kısmı şu anda Nippon Televizyon Şirketi, Fimalac ve Amerikan Bankası Merrill Lynch tarafından sağlanmış bulunuyor.