Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Litvanyalı 'Banksy' ilgi topluyor

Litvanyalı 'Banksy' ilgi topluyor

Litvanyalı 'Banksy' ilgi topluyor29 Kasım 2013 - 02:11
Malezyalıları kızdıran Litvanyalı sokak sanatçısı Ernest Zacharevic Singapur'dan beğeni topladıMalezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki bir restoranın duvarına grafitti çizdiği için Malezyalı yetkilileri kızdıran sokak sanatçısına Singapur'dan destek geldi.

Restoran duvarına lego biçimli bir adamın elinde bıçak tutarak bir kadının yaklaşmasını bekleyişini resmeden genç sokak sanatçısı Ernest Zacharevic'e Malezyalılardan tepki geldi. Derhal grafittinin üstünü kapatan Malezyalı yetkililer şehir sakinlerinin grafitti fotoğrafını sanal alemde paylaşmasını engelleyemedi. Malezyalılardan aldığı tepkiden daha da şaşırtıcı olan şey, vandalizm ve sokak sanatının yasalara aykırı olduğu Singapur'dan gelen destek oldu. 27 yaşındaki Zacharevic, "Bana özel mülklerin üzerine graffiti yapma izni verdiler. Çocuk temalı graffitiler istediler. Hem de yasal olarak cezası olmasına rağmen" diye konuştu. Malezya'daki suç oranına gönderme yapan graffitinin üstünü kapatan Malezya yetkililerinin aksine Singapur halkı, sanatçının özel mülklerin ve meydanların süslenmesini istedi.

Litvanyalı sanatçı Ernest Zacharevic ise, "Ben sokak resimlerimde hiçbir politik mesaj vermeye çalışmıyorum. Ben yapmaya çalıştığım şey insanları harekete geçirerek resimlerinden kendilerince anlamlar çıkarmalarını sağlamak" diye konuştu.