Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Leake Tüneli graffitisi Rekorlar Kitabı'na giriyor

Leake Tüneli graffitisi Rekorlar Kitabı'na giriyor

Leake Tüneli graffitisi Rekorlar Kitabı'na giriyor11 Mart 2014 - 02:03 | Tünelde yer alan, Andrew Smith'in "Eyes" çalışması
100'ü aşkın kadın sanatçı tarafından yapılan sokak sanatı örneği, Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek

Banksy sayesinde meşhur olan Güney Londra'daki Leake Caddesi tüneli, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bir duvar resmine ev sahipliği yapıyor.

 

Dünyanın farklı yerlerinden gelen 100'ü aşkın kadın sokak sanatçısı, ekip çalışmasıyla dünyanın en büyük duvar resmini yarattı. Bu haftasonu sprey boyalarla yapılan sokak resmi, tünel boyunca devam ediyor. Yeni duvar resminin yapımı için Londra'da toplanan Batılı, Afrikalı, Güney Amerikalı ve Avrupalı kadın sanatçılar, Kadınlar Günü'nde göğüs kanserine dikkat çekebilmek adına öncelikle tünel duvarını pembeye boyadı. Pembe arkaplan üzerine sokak resimleri yapan sanatçılar, her ne kadar ölçüler doğrultusunda dünyanın bir ekip tarafından yapılan en büyük sokak resmi reskorunu kırmış olsa da, rekorun işleme alınması 6 hafta sonucunda olacak. Ayrıca Leake Caddesi tüneli çalışması, sokak sanatı yapan bir ekibin bir araya gelerek ilk rekor denemesi yapmasının da ilk örneği oldu. Yeni ekibin kırdığı bu rekor, önceden İngiltere temelli kadın sokak sanatçıları ekibi Femme Fierce'a aitti.