Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Latin sanatı Carré d'artistes'te

Latin sanatı Carré d'artistes'te

Latin sanatı Carré d'artistes'te14 Ocak 2015 - 01:01
Galatasaray'da bulunan Carré d'artistes Sanat Galerisi, dünyanın farklı yerlerinden 12 sanatçı ile birlikte 2015 Ocak ayında İspanya ve Arjantin’den iki yeni ismi daha ağırlıyor
Carré d'artistes’de Ocak’tan itibaren pek çok farklı sanatçıyla birlikte İspanyol ressam Guillermo Marti Ceballos ve Arjantinli Maria Marta Crespo’nun eserleri de yer alacak.
 
Velazquez, Hogarth ve Gauguin esinleri: Ceballos
 
Barcelona’da doğup büyüyen Ceballos’un eserlerindeki ana temayı manzaralar, kadın yüzleri ve figürleri oluşturuyor. Velázquez ve William Hogarth gibi ustaların ekolünden gelen Ceballos heyecan anlatımını kuvvetlendirmek için canlı tonlar kullanıyor. Van Gogh ve Paul Gauguin gibi isimlerden etkilenen Ceballos, geçmişindeki empresyonist (izlenimci) döneminden sonra “en saf renklere dönüş’’ diye adlandırdığı ekspresyonist (dışavurumcu) dönemindeki renk kullanımındaki farklılıklarıyla anılıyor. Ceballos’un eserleri düzenli olarak 1996 yılından bu yana İspanya’da, yakın tarihten itibaren de Fransa’da sergileniyor.
 
Avrupa ve Rusya'da popüler
 
Eserlerini “izleyiciye sevinç ve neşe duygusu getiren bir renk ilahisi’’ olarak tanımlayan 1960 Buenos Aires doğumlu Maria Marta Crespo'nun resimleri, Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve Rusya’da oldukça beğeniliyor.
 
Picasso, Rothko, Michelangelo, Kandinsky, Joan Miro gibi isimlerden etkilenen Maria Marta Crespo kendi sanatını çağdaş, hem figüratif hem de soyut diye adlandırıyor.