Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Küresel ısınmayla “rengarenk” mücadele

Küresel ısınmayla “rengarenk” mücadele

Küresel ısınmayla “rengarenk” mücadele30 Temmuz 2018 - 11:07
“Sonun Başlangıcı” adını verdiği 9. kişisel sergisini geçtiğimiz aylarda Akatlar Kültür Merkezi’nde açan Ressam Yasemin Güler Yıldız, canlı renkler kullanarak konu bütünlüğünü sağladığı eserlerinde özgün resim dili ile öne çıkıyor.

Sanat dünyasında “Pink Picosso” olarak tanınan ve son dönemde fantasik üslup yerine daha lekeci anlayışa yönelen Yıldız, eserlerinde öncelikli olarak “küresel ısınma” sorununa dikkat çektiğini söylüyor.

 

3 yıl araştırdı

 

 
Her sanatçının, küresel ısınma tehdidine karşı toplumu uyarma ve yaşadığımız çevreye duyarlı bireyler yetiştirme görevi olduğunun altını çizen Yıldız, bunun için de eserlerinde birçok kültür ve efsanede kutsal sayılan, rengarenk tavus kuşlarını merkeze aldığını, seride yer alan 25 eseri için 3 yıldan fazla araştırma yaptığını söyledi.

 

Rengarenk tuvaller umudu simgeliyor

 

 

 “Yok olan canlı türleri, çevre kirliliği, endüstriyel atıkların çevreye verdiği hasar, mevsimsel değişiklikler gibi sorunların yarattığı etkileri, tavus kuşlarının renkli kanatlarıyla bertaraf etmeye çalıştığını belirten Yıldız, “Figürlerim ‘sonun başlangıcı’na işaret ederken, rengarenk tuvallerim ile de umudun, hayalin ve varoluşun şölenini yaratmaya çalışıyorum” dedi.

 

Çocuklar için “Hayallerin Ötesinde”

 

 

 

Sadece eser üretmeyen, bir taraftan da geleceğin büyüklerinin hayallerini gerçekleştiren Yıldız, son sergisinde, öğretmen olarak görev yaptığı Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu’nun ‘başarılı’ öğrencilerini ağırladığını söyledi. Yıldız, “Öğrencilerimizi, başarılarının karşılıksız kalmadığını göstermek açısından projemize dahil ettik. Umut Ağacı’nın dallarına isteklerini yazdılar. Biz de gönüllüler olarak istedikleri hediyeleri aldık” diye konuştu.

 

Yasemin Güler Yıldız kimdir?

 

Giresun doğumlu Yasemin Güler Yıldız, ilköğrenimini Berlin'de, orta ve lise eğitimini ise Giresun'da tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anabilim dalı mezunu olan Yıldız, halen resim öğretmeni olarak görev yapıyor. Şimdiye kadar 9 kişisel sergiye imza atan Yıldız, 13 de karma sergide yer aldı.