Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Koray Erkaya sergisi HUB'da açılıyor

Koray Erkaya sergisi HUB'da açılıyor

Koray Erkaya sergisi HUB'da açılıyor13 Haziran 2016 - 11:06
Sanatçının 'Self Touches' ve 'Invacuo' serilerinden 20 adet fotoğraf, Artkolik dergisinin 'Body' dosyasına paralel olarak sergileniyor
Bebek'te yer alan sanat mekânı HUB, Artkolik dergisinin 'Body' adlı dosya konusuna paralel olarak fotoğraf sanatçısı Koray Erkaya’nın kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının, insan vücudunu işleyişiyle ortaya çıkardığı etkileyici fotoğrafları, HUB’ın ikinci sergisi olarak 14 Haziran 2016’dan itibaren görülebilecek. Sergide sanatçının 'Self Touches' ve 'Invacuo' serilerinden yaklaşık 20 adet fotoğraf yer alıyor. 11 yaşında fotoğrafa merak salan Koray Erkaya kendini görsel dilde ifade etmekten keyif aldığını söylüyor. Milliyet'e verdiği bir röportajında, "Çıplaklık bir tabu gibi. Oysa aslında çok doğal bir şey. Sanatın başlangıcından beri, heykelde de, resimde de çıplaklık var olmuş. Ben bunun tabu olmasına karşıyım. Buna bir başkaldırı da diyebiliriz," diyen sanatçı uzun yıllardır nü fotoğraf çalışıyor. Erkaya, Mart ayında Ankara'da M1886 Sanat Projeleri’nde fotoğraf sanatındaki 25. yılını kutlayan bir retrospektif sergi açmıştı. Bu dönem Milliyet'e verdiği bir röportajında sanatçı Bebek'teki sergide de yer alacak serilerle ilgili olarak, "Sanat tarihinin içinde nü çok kullanılan bir şey. Fotoğraf sanatının içinde de kullanımı çok zor. Sınırı biraz aştığınızda pornografiye kayabiliyor ama ben hep erotizm ve gizli erotizm sınırlarında dolaştım," demişti.
 
 
Yazar Sibel Baykam sanatçının eserleriyle ilgili olarak hazırladığı kavramsal metninde, HUB’da yer alacak iki seriyi "Fotoğraf diliyle aktarmaya çalıştığı imgelerde Koray Erkaya, narsisizm kavramıyla flört eder görüntüsü altında dişil kimliği mi irdeliyor, 'Self Touches' izleyiciye tek gerçek ayna karşısında mı diyor, cinselliği kendine dokunarak mı anlatıyor, çokkimlikliliğe yahut ben’den içeriye mi işaret ediyor, yoksa yanlışlıkla açık unuttuğu mikrofondan sanatçının kendi kendine sohbetine mi tanık oluyoruz? Invacuo’da ise Erkaya, bireysel ve toplumsal uyuşturulmaya karşı çıkarak, belleği dürtmek ve farkındalığı artırmak için dil, din, cins, ırk, yaş, milliyet ayrımları yapmadan herkesi gaza boğuyor!” şeklinde yorumluyor. Sergi, 14 Temmuz 2016’ya kadar HUB’da görülebilecek.
Etiketler: koray erkaya  hub  body  self touches  invacuo