Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Kiarostami'nin fotoğrafları Cermodern'de

Kiarostami'nin fotoğrafları Cermodern'de

Kiarostami'nin fotoğrafları Cermodern'de22 Aralık 2015 - 11:12
İranlı yönetmenin yakın zamanda çektiği 43 fotoğraf, Ankara'daki kültür ve sanat merkezinde sergilenecek
Altın Palmiyeli İranlı yönetmen ve sanatçı Abbas Kiarostami Türkiye’deki en kapsamlı sergisini açıyor. Abbas Kiarostami’nin Canon EOS 5D Mark III ile çektiği 43 fotoğraf, 9 Ocak-10 Nisan tarihlerinde Ankara CerModern’de sanatseverlerle buluşuyor. 
 
İran yeni akım sinemasının öncüsü olarak kabul edilen, 1997 yılında 'Kirazın Tadı' ile İran'ın ilk Altın Palmiye'sini kazanan Kiarostami, çoğunlukla senarist, kurgu sorumlusu ve yönetmen olarak bilinse de şair, fotoğrafçı ve ressam kimliğiyle de önemli başarılara imza atmış bir isim. Kiarostami fotoğrafın önemini, “Tek bir fotoğraf bir filmin sebebi olabilir. Sinemanın başladığı yer işte tam orasıdır, tek bir fotoğraf,” sözüyle vurguluyor. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Venedik Film Festivali’nde Gümüş Aslan ve Akira Kurosawa Ödülü gibi birçok ödül alan Kiarostami, sanatını şiir, set tasarımı, resim ya da fotoğraf ile ifade eden sayılı yeteneklerden biri olarak biliniyor. Kiarostami’nin sergisi, kar manzaraları, yol ve ağaç fotoğraflarıyla otomobilden çekilen görüntülerden oluşuyor.
 
CerModern’de sergilenecek büyük ölçekli 43 fotoğraf çalışmasının yanısıra, sergi alanı içerisinde oluşturulan sinema salonunda sanatçının video işleri de izlenebilecek.