Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Kendi kendini oluşturan heykeller

Kendi kendini oluşturan heykeller

Kendi kendini oluşturan heykeller02 Mart 2015 - 12:03
Bir süre ara verdiği heykeltıraşlığa geri dönen sanatçı ve koleksiyoner Heinz Ackermans'ın Tophane-i Amire'deki sergisi, negatif heykelcilik örnekleri içeriyor
Alman koleksiyoner ve heykeltraş Heinz Ackermans'ın 2014 yılından bu yana üzerinde çalıştığı sergi 28 S¸ubat Cumartesi günü İstanbul Tophane-i Amire Binası'nda açıldı. 31 Mart’a kadar devam edecek sergide, sanatçının son dönem heykel çalışmaları yer alıyor.
 
Heinz Ackermans.
1949'da Almanya'da doğan Ackermans, Folkwang Sanat Üniversitesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra, 1992 yılına kadar heykeltraş olarak çalıştı. Daha sonra koleksiyonerliğe yoğunlaşan sanatçı,  aralarında Christian Boltanski, Katharina Fritsch, Robert Gober, Juan Muñoz, Michelangelo Pistoletto, Thomas Schuette, Jeff Wall ve Andy Warhol'un da bulunduğu birden çok ünlü sanatçının eserlerini bir araya getiren ve daha sonra North Rhine-Westphalia Sanat Koleksiyonu’na satılan 150 parçalık dünyaca ünlü “Ackermans Koleksiyonu”nun sahibi olması ile tanınıyor. Sanatçı, 2013 yılında heykeltıraşlığa geri döndü.
 
Ackermans'ın heykel alanına döndükten sonra açtığı ilk sergide, negatif heykelcilik tekniği ile yapılan heykel ve rölyefler yer alıyor. Metal figürlere çimento dökme tekniği ile heykeller metal kalıbın içerisinde adeta kendi kendilerini oluşturuyorlar.