Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Kaybolan meslekler artık posta pullarında

Kaybolan meslekler artık posta pullarında

Kaybolan meslekler artık posta pullarında14 Eylül 2015 - 10:09
Temsilcileri günden güne kaybolan meslekler, ressam ve gazeteci Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu'nun elinde yeniden can buluyor. Diyarbakırlıoğlu'nun eserleri posta pullarında yer alacak
Gün geçtikçe azalan ustalar ve kaybolmaya yüz tutan demircilik, semercilik, macunculuk gibi meslekler ressam ve gazeteci Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu'nun ‘Kaybolan Meslekler’ başlıklı eserlerinde yaşıyor. Diyarbakırlıoğlu,  1971 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Yüksek Resim Bölümü’ne girmiş ve Neşet Günal atölyesinde eğitim görmüş bir ressam. Spor fotoğrafları çeken ve gazetecilik yapan Diyarbakırlıoğlu 1991’de başladığı ‘Kaybolan Meslekler’ serisini halen sürdürüyor. Seri, sanatçının yıllar içinde açtığı pek çok serginin ana temasını oluşturuyor. Sanatçı Anadolu’nun ustalarını yansıttığı resimleri de tıpkı ustalar gibi uzun sürede ve emek harcayarak hazırlıyor. Şimdi ise birbirinden farklı bu ustaların mesleklerini icra ederken yapılmış resimleri pullara dönüşüyor.
 
Teklif PTT'den geldi
 
Diyarbakırlıoğlu'nun 1993 tarihli 'Demirci ve Oğulları', 1995 tarihli 'Köşker Memik' ve 'Semerci Baba', 2011 tarihli 'Macuncu' konulu tablolarına ait görsellere yer verilerek hazırlanan 'Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler' konulu anma pulları basılıyor. Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu teklifin kendisine PTT’den geldiğini belirtiyor. Sanatçı ustalarla ilgili olarak, Milliyet’e yaptığı açıklamada “Bugün sahip olduğumuz gündelik hayatta kullandığımız ne varsa ustalara borçluyuz. Bugüne kadar bu serim hakkında onlardan hep çok güzel tepkiler aldım. Ancak ne yazık ki ustalar çırak bulamadığı için bu meslekler kayboluyor,” dedi.