Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Karya Akademi tasarımları sergileniyor

Karya Akademi tasarımları sergileniyor

Karya Akademi tasarımları sergileniyor03 Aralık 2015 - 12:12
Faruk Malhan'ın iki yıl önce kurduğu Tasarım Vakfı'nın atölyelerinde üretilen eserler, vakfın İstanbul Merkezi'nde sergileniyor
DERYA ÜLKAR
 
2013 yılında Mimar Faruk Malhan tarafından kurulan Tasarım Vakfı'nın ‘Karya Tasarım Atölyeleri 2015’ sergisi bugün Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi'nde açıldı. Tasarım atölyelerine katılan 54 tasarımcının toplam 168 eserinin yer aldığı sergide  takı, tekstil, keçe, mobilya aksesuarları, giyilebilir teknolojiler, seramik, cam ve mimarlık atölyelerinde  üretilen çalışmalar sergileniyor.
 
Serginin dün gerçekleştirilen basın toplantısında, Karya Akademi'nin yeni dönemde faaliyete geçirmeyi planladığı, tasarım atölyelerinde üreteceği ürünlerinin satılacağı online tasarım mağazasından ve istihdam yaratmadaki hedeflerinden bahsedildi.
 
Bodrum'daki Tasarım Köyü, Karya Atölyelerine ev sahipliği yapıyor.
 
Toplantıda konuşan vakfın kurucusu Faruk Malhan, serginin çeşitli yörelerde yapılan tasarım çalışmalarının sonucunda oluştuğunu söyledi. Bodrum Yalıkavak’ta kurulan Tasarım Köyü'yle ilgili konuşan Malhan, "Özellikle akademik dünyayla kurduğumuz ilişkiden dolayı olay başka bir boyut kazandı ve Tasarım Köyü, artık Tasarım Akademisi olarak geçiyor," dedi. Malhan, Tasarım Akademisi’nde  yedi değişik atölye olanağı ve iki büyük derslik bulunduğunu da ekledi. Atölyelerde yapılan işlerin çıkan tasarımların Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılmasını desteklediklerini ve yardımcı malzeme gönderdiklerini söyleyen Malhan, vakfın üretilen işlerinin pazarlama ve satış sorunlarına çözüm aradığını ifade etti.
 
‘Karya Tasarım Atölyeleri 2015’ sergisi, 25 Aralık'a kadar Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi’nde görülebilecek.