Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Kahlo'nun 60 yıldır saklanan tablosu satışta

Kahlo'nun 60 yıldır saklanan tablosu satışta

Kahlo'nun 60 yıldır saklanan tablosu satışta18 Kasım 2016 - 12:11
Frida Kahlo'nun 1929'da çizdiği, eşi Diego Rivera tarafından kendisine yardımcı olan bir kadına verilen 'Kolyeli Kız' tablosunun 2 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor
Frida Kahlo'nun hiçbir zaman kamu önünde sergilenmeyen ‘Kolyeli Kız’ isimli resmi, New York'ta açık artırmayla satışa çıkarılacak. Müzayedeyi gerçekleştirilecek Sotheby's Müzyede Evi tarafından yapılan açıklamada eser, Kahlo’nun kocası Diego Rivera tarafından 1955'te kendisine yardımcı olan bir kadına verilmiş. 1929 tarihli resmin 60 yıl boyunca Kaliforniya’daki bir yatak odasında asılı durduğu da Sotheby’s’in Latin Amerika Direktörü Alex Stein tarafından duyuruldu. Stein, “Resim çok taze duruyor. Evin karanlık bir köşesinde tutulmuş, o yüzden renkler hala canlı” dedi.
 
Resmin 90 yaşındaki sahibinin yazın Sotheby's Müzayede Evine ulaştığını söyleyen Stein, ‘Kolyeli Kız’ın, hayatı boyunca 143 resim yapan Frida Kahlo’nun ilk 20 işinden biri olduğunu ifade etti. Tuval üzerine yağlıboya ile yapılan resmin 'yakınlık ve sıcaklık hissi' yarattığını belirten Stein, 22 Kasım'da gerçekleşecek açık artırmada ‘Kolyeli Kız’ın 2 milyon dolara satılmasının beklendiğini ifade etti. Kahlo uzmanları ‘Kolyeli Kız’ın varlığını, Frida Kahlo'nun bir arkadaşının çektiği fotoğraf sayesinde bildiğini açıkladı.