Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İstanbul’un ressamı müzayedede

İstanbul’un ressamı müzayedede

İstanbul’un ressamı müzayedede26 Nisan 2018 - 10:04
Mayıs ayında 49.su yapılacak Beyaz Müzayede’de Ayvazovski’nin ‘Ay Işığında İstanbul’ tablosu 450-900 bin TL aralığında bir fiyatla satışa sunulurken klasik ve oryantalist eserler de sanatseverlerin karşısında olacak.
Klasik sanat eserlerinden oluşan 49. Beyaz Müzayede, 6 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te SwissOtel’de Aziz Karadeniz’in yönetiminde gerçekleştirilecek. 49. Beyaz Müzayede’de koleksiyonlardan derlenmiş 234 eser satışa sunulacak. Artırmada yer alacak yapıtlar, bugünden itibaren 5 Mayıs’a dek 10.00-20.00 arasında Beyaz Müzayede’nin Nişantaşı’ndaki sanat mekânı Beyaz Space’te izleyicilerin ziyaretine açık olacak. Müzayedede İstanbul’un ressamı olarak anılan Ayvazovski’nin ‘Ay Işığında İstanbul’ tablosu 450-900 bin TL aralığında bir fiyatla satışa sunulacak. Müzayedeye çıkacak diğer eserler arasında Halil Paşa’nın ‘Haliç’te Yelkenliler’, Hoca Ali Rıza’nın ‘Sapanca’, İbrahim Çallı’nın ‘Ada’da Bahçede Sohbet’, Şevket Dağ’ın ‘Cami İçi’ isimli yapıtları bulunuyor.
 
 
Müzeyedenin ayrıca oryantalist eserlerden oluşan bir bölümü de var. ‘İstanbul Resimleri’ adlı bu bölümde oryantalist sanatçıların yapıtları bulunacak. Bu bölüm içim satışa sunulan eserler arasında Saray Ressamı Fausto Zonaro’nun ‘İstanbul Sokağı’, ‘Otoportre’ ve ‘Galata’da İskelede Yelkenliler’, François Leon Prieur Bardin’in ‘Yeni Camii ve Çarşı’, ‘Kireçburnu’ ve ‘Cihangir’den Sarayburnu’; Ludwig Deutsch’un ‘İtaat’, Alexei Alexeievich Harlamoff’un ‘Beyaz Örtülü Kız Portresi’ ve Fabio Fabbi’nin ‘Avluda Dans Eden Cariyeler’ isimli tabloları seçilmiş