Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İstanbul Modern yıkılacak ve yenisi yapılacak

İstanbul Modern yıkılacak ve yenisi yapılacak

İstanbul Modern yıkılacak ve yenisi yapılacak18 Kasım 2016 - 12:11
Türkiye'nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern, Galataport projesi çerçevesinde yıkılacak, yeniden inşa sürecinde Paket Postanesi'nde sanatseverleri ağırlayacak ve sonrasında 2019'da tamamlanacak yeni binasına geçecek
Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi unvanına sahip İstanbul Modern’in Galataport kapsamında yeniden yapılmasına ilişkin gelişmeler uzun zamandır merak ediliyordu. Müzenin akıbeti dün yapılan bir açıklamayla duyuruldu. Açıklamada müzenin yıkılıp yeniden yapılacağı belirtildi. Bu sürece ilişkin işbirliği anlaşması, Galataport projesinin geliştirmesini ve yönetimini üstlenen Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. ile İstanbul Modern Sanat Vakfı (İMSAV) arasında imzalandı. Yapılan açıklamada, müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Holding ve Doğuş Grubu-Bilgili Holding’in ortaklaşa katkısıyla yapılacak yeni binanın 2019'da tamamlanacağı söylendi.
 
Açıklamada ayrıca, "İstanbul Modern, yeni müze binası tamamlanana kadar Galataport sahasında bulunan Paket Postanesi’nde sanatseverleri ağırlayacak. Karaköy’deki bina, İstanbul Modern’in tüm faaliyetlerini yeni müze hazır olana kadar eksiksiz olarak sürdürebileceği bir biçimde, tarihi dokusu korunarak Doğuş Grubu-Bilgili Holding tarafından restore edilecek" dendi. İstanbul Modern'in taşınacağı yeni binası Paket Postanesi'nin restorasyonunun ise Mayıs 2017'de tamamlanması planlanıyor. Bu tarihe dek müzenin planan sergi ve etkinlik programları devam edecek. Restorasyonun tamamlanmasının ardından ise müze, Paket Postanesi'ne taşınacak. Daha sonra 2019'da da eski yerine yapılacak yeni binasına dönecek.
 
11 Aralık 2004 tarihinde kurulan İstanbul Modern, kurulduğu günden bu yana yerel yönetim, kamu ve özel sektörün desteği ve iş birliğiyle her kesimden ziyaretçiye hizmet verdi. Faaliyetlerine, 2004 yılında 4 numaralı Antrepo'da başlayan müze, yıllar içinde ziyaretçi sayısını hızla artırdı. İstanbul Modern, kuruluşundan bu yana 6,5 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladı.