Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İstanbul Modern'e 580 bin ziyaretçi

İstanbul Modern'e 580 bin ziyaretçi

İstanbul Modern'e 580 bin ziyaretçi25 Aralık 2017 - 09:12
2017 yılında 50 bin çocuk ve genci ücretsiz sanat eğitimleriyle buluşturan İstanbul Modern bu yıl 580 bin ziyaretçi ağırladı.

İstanbul Modern, 2017 yılında 8 sergiyle 183 sanatçıya ev sahipliği yaptı. 15. İstanbul Bienali’nin ana sergi mekânlarından İstanbul Modern’in 2017’de gerçekleştirdiği dikkat çekici sergilerden biri İstanbul kentinin deniz ve limanlarla ilişkisini vurgulayan LİMAN’dı. 19. yüzyıldan günümüze Türkiye sanatında deniz kenarında ve liman çevrelerinde gelişen kültürel ve toplumsal hayatı mercek altına alan LİMAN, açıldığı ilk hafta rekor ziyaretçi sayısına ulaştı.

İstanbul’dan Londra’ya Zeid rüzgarı
Türkiye modern sanatının öncülerinden ve soyut sanatın ilk temsilcilerinden Fahrelnissa Zeid’in kapsamlı bir koleksiyonuna sahip İstanbul Modern, sanatçının yapıtlarından bir seçkiyi de 30 Mayıs-30 Temmuz tarihleri arasında izleyicilerle buluşturdu. Seçki, Zeid’in Tate Modern’de gerçekleştirilen ve İstanbul Modern koleksiyonundan 8 yapıtın da sergilendiği Zeid Retrospektifi öncesinde sanatseverlerle buluşturuldu.

İstanbul Modern, bu yıl ayrıca farklı disiplinlerden 155 etkinlik ve 182 film gösterimi gerçekleştirdi. Sinema gösterimleri arasında Biz de Varız! ve Oscar’ın Yabancıları gibi festival havasında geçen programlar da yine yer aldı.

50 bin çocuk ve gence sanat eğitimi
Çocukların ve gençlerin sanat eğitimi olanaklarından yararlanması amacıyla müze içinde ve dışında pek çok çalışma yürüten İstanbul Modern’in eğitim programlarından 2017 yılında yaklaşık 50 bin çocuk ve genç yararlandı.

Müzeye gitmek artık bir alışkanlık
2017 yılında müze ziyaretçisinin geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterdiğine dikkat çeken İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu, “Ziyaretçi sayılarındaki artış bizlere müzeye gitmenin bir alışkanlık haline geldiğini gösteriyor. Gerek ziyaretçilerimiz gerekse ücretsiz sanat eğitimiyle buluşturduğumuz çocuk ve gençlerimizin sayısının 2018 yılında da artacağına inanıyoruz” dedi.

13 yılda 7 milyonu aşkın ziyaretçi
Çalıkoğlu, 11 Aralık 2004 yılında açılan İstanbul Modern’de bugüne kadar 6 sürekli, 53 süreli, 35 fotoğraf, 13 video ve 17 yurtdışı sergi düzenlediklerini belirtti. Çalıkoğlu, 13 yıla 20 ödül ve Türkiye ve dünyadan 7 milyonu aşkın ziyaretçi sığdırdıklarını kaydetti.