Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İstanbul’a yeni sanat fuarı

İstanbul’a yeni sanat fuarı

İstanbul’a yeni sanat fuarı18 Aralık 2012 - 07:12
18 - 21 Nisan tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek All Arts İstanbul, İstanbul Kongre Merkezi'nde izlenebilecek. Fuara sahaflar, ustalar ve zanaatkarlar da katılıyor
İstanbul yeni bir sanat fuarına kavuşuyor. 18 - 21 Nisan tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek All Arts İstanbul, Türk ve Osmanlı gelenekli sanatlarından, antikaya, modern ve çağdaş sanata kadar geniş bir yelpaze sunacak. Danışma Kurulu'nda Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Doç. Dr. Emin Mahir Balcıoğlu, Ahmet Benli, Tayfun Demirören, Uğur Derman, Sinan Genim, Haldun Dostoğlu, Hüsamettin Koçan ve Nazan Ölçer'in de aralarında bulunduğu All Arts İstanbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Genel Koordinatörü ise Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman.

İstanbul Kongre Merkezi'nde izlenebilecek olan All Arts İstanbul'a galeriler, kurumlar ve müzayede evlerinin yanı sıra sahaflar, ustalar, zanaatkarlar, antikacılar da katılacak. Özel koleksiyonların da görülebileceği fuar üç bölümden oluşacak. Birinci bölümde ebru, hat, tezhip, minyatür gibi klasik Türk sanatlarına dair örnekler yer alacak. İkinci bölümde antika resim, çini, efemera, kuyum, halı, nümizmatik örnekleri görülebilecek. Üçüncü bölüm ise modern ve çağdaş sanata ayrılmış durumda.

All Arts Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, İstanbul’un giderek dünyanın en önemli çağdaş sanat merkezlerinden biri olma noktasına geldiğini belirtiyor ve "İstanbul çağdaş sanattan sonra All Arts Istanbul fuarı ile kültürel, ekonomik ve turistik sınırlarını daha da geliştirecek. Geleneksel sanatlara dönük çok yoğun ilgi, modernleşmenin aracı olan sanata yatırım ihtiyacı bugün söz konusu alanlarda bilinen isimlerin dışında da elle tutulur halde. All Arts Istanbul kente, sanata ve kültüre son derecede önemli katkılarda bulunacak” diyor.