Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İlhan Koman'ın 'Akdeniz'i Galatasaray'a dönüyor

İlhan Koman'ın 'Akdeniz'i Galatasaray'a dönüyor

İlhan Koman'ın 'Akdeniz'i Galatasaray'a dönüyor01 Mayıs 2017 - 02:05
Ünlü heykeltıraşın simge hâline gelmiş heykeli, Levent'ten Galatasaray'da Yapı Kredi Kültür Sanat Binası'nın önüne taşınıyor
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli heykeltıraşlarından olan İlhan Koman’ın en bilinen eserlerinden 'Akdeniz Heykeli' yeniden taşınıyor. Konuyla ilgili İlhan Koman'ın oğlu Ahmet Koman heykelin Levent'teki yerinden Galatasaray'a taşınmasının gündeme geldiğini ancak henüz kesin bir durum olmadığını, gelişmeleri takip ettiklerini belirtti. Yapı Kredi Kurumsal İletişim Yönetimi'nden aldığımız açıklamada ise, "Değerli heykeltıraş İlhan Koman’ın ustalığında 1980 yılında vücut bulan Akdeniz Heykeli ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunmak isteriz. Kısa bir süre önce bakım ve onarıma alınan Akdeniz Heykeli, en kısa sürede Galatasaray’daki Yapı Kredi Kültür Sanat Binası’na taşınacak ve tekrar sanatseverler ile buluşacak" diye ifadesi yer aldı.
 
Heykel, Halk Sigorta’nın isteği üzerine yapılmış ve 1980’de şirketin Zincirlikuyu’daki genel müdürlük binasının önüne yerleştirilmişti. Dört ton ağırlığında, 12 milimetre kalınlığında ve 112 metal levhanın yan yana getirilmesiyle oluşturulan bir kadın figürü olan 'Akdeniz' uzun süre Zincirlikuyu’daki genel müdürlük binası önünde yer aldı. Ardından Galatasaray’da daha çok kişiyle buluşma fırsatı yakaladı. Şimdi de Levent’teki Yapı Kredi Binası’nın önünde sergileniyordu.