Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İlhamın peşinden Küba’ya yolculuk

İlhamın peşinden Küba’ya yolculuk

İlhamın peşinden Küba’ya yolculuk06 Ekim 2015 - 05:10
Yıllardır birlikte çalışan ressamlar Kurtis Ceppetelli ve Matthew Malone, ilham verecek alanlar aramak adına Küba’ya seyahat etti

Amerikalı iki ressam Kurtis Ceppetelli ve Matthew Malone ilham verecek alanlar aramak adına Küba’ya seyahat etti. Kendilerine ‘kaile almayan ressamlar’ ismini veren sanatçılar kullandıkları farklı resim teknikleriyle 2009 yılından beri birlikte çalışıyor.

 

Malone Küba’ya gitme nedenlerini, “Birer artist olarak biz kendimize ilham verecek alanlar arıyoruz ve Küba Amerika’dan soyutlanmış haliyle bu konuda biçilmiş kaftan. Buraya kültürü araştırmak için geldik ve toplum oldukça saf ve temiz kalmış” şeklinde açıklarken, ikili Küba halkıyla tanışmak adına ülkeye gittiklerini söyledi.

 

Çalışmalarını anlatan Ceppetelli, “Bu proje bizim diğer işlerimize can katacak, yeni bir enerji verecek. Bu insanlarla birlikte aynı havayı solumak onlarla aynı yerde yaşamak, tarihi eserlere onlarla bakmak bizim hayalimizdi. Şimdi o eserlerle daha fazla yaşanmışlığımız var” dedi.

 

Aynı kanvasa çizim yaparak çalışan ikili yeteneklerini tek bir tuvalde paylaşıyor. Eserlerini caz müzisyenlerin bestelerine benzeten sanatçılar, dramatik renk değişikliklerini de duygu durum farklılıklarını anlatmak için kullanıyorlar. Son beş yıldır resmettikleri tablolarını Washington’da bulunan Brookland Artspace Gallery’de açılan bir retrospektif sergi ile Ekim ayı sonuna kadar sanatseverlere tanıtacak olan ikilinin Küba tabloları ise Washington Hillyer Members Gallery’de Ocak ayında sergilenmeye başlanacak.