Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Hüsamettin Koçan Kibele Galerisi'nde

Hüsamettin Koçan Kibele Galerisi'nde

Hüsamettin Koçan Kibele Galerisi'nde27 Ocak 2013 - 07:01 | Hüsamettin Koçan'ın "Yüz Göz Resimleri" sergisinden
Türk resim sanatının duayeni Hüsamettin Koçan'ın eserleri İş Sanat Kibele Galerisi'nde sergilenecekİş Sanat Kibele Galerisi, hem sanatı hem de Türkiye'nin kültür hayatına yaptığı katkılarla önemli bir yerde duran Hüsamettin Koçan’ın eserlerine ev sahipliği yapacak.

Türk resim sanatının duayenleri arasında yer alan Hüsamettin Koçan’ın 1981 yılından günümüze kadar gelen sanat serüvenin takip edilebileceği retrospektifte, sanatçının yapıtlarında gözlemlenen en belirgin süreçler yansıtacak. 13 Şubat'ta açılacak sergi, 30 Mart'a kadar gezilebiliecek.

Koçan seçkisi tarihten bir demet sunuyor

1993'de başladığı, Anadolu’nun Paleolitik katmanlarından başlayıp Cumhuriyet dönemine uzanan üç fasikülden oluşan "Fasiküller" serisinin yanı sıra "Osmanlı", "Selçuklu" ve "Şaman" serilerinden de eserler sergide yer alacak.

Sanatçı kimliği yanında akademisyen olarak da çalışmalarını sürdüren Hüsamettin Koçan doğduğu yer olan Bayburt’un Baksı Köyü’ne inşa ettiği çağdaş sanat müzesi ile de önemli bir projeye imza attı. Bir çağdaş sanat mekanı olduğu kadar anonim kültürü yaşatan niteliğiyle de dikkat çeken müze, sanatçının dünya görüşünün de somutlaşması olarak gösteriliyor.

Hüsamettin Koçan kimdir?

1946 yılında Bayburt’ta doğan Koçan, 1970 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nu bitirdi. Bu tarihten beş yıl sonra aynı kurumda asistanlığa başladı ve 1978 yılında da Avusturya Hükümet Bursu ile “Salzburg İnternationale Sommer Akademie für Bildende Kunst”ta çalıştı. 1986 yılında Asya Sanat Bienali Resim Büyük Ödülü’nü kazandı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi’nde profesör unvanı aldı. UNESCO A.I.A.P. Türkiye Ulusal Komitesi’nin kurucu üyeleri arasındaydı. 1990-1995 yılları arasında Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü ve 1997-1995 yılları arasında Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi’nde dekanlık yaptı. 2009-2012 yılları arasında dekan olduğu Okan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.